Gündem GİB İnternet Vergi Dairesi Vergi Borcu Sorgulama İşlemleri Burada!

GİB İnternet Vergi Dairesi Vergi Borcu Sorgulama İşlemleri Burada!

02.08.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işlemini tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

GİB İnternet Vergi Dairesi Vergi Borcu Sorgulama İşlemleri Burada

Teknolojinin hayatın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde artık kamu işlemlerinde de aktif olarak kullanılıyor. Özellikle de internette yeni başlatılan online vergi borcu sorgulama hizmeti ile birlikte artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde güncel vergi borcu durumunu ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme avantajından yararlanılabiliyor. Özellikle de Türkiye’de vergi mükelleflerinin pek çok vergi işleminde yaşadıkları sorunlar ve mağduriyetler dolayısı ile son yıllarda daha aktif teknoloji temelinin bulunduğu bir hizmet politikası benimseyen Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından internette İnternet Vergi Dairesi hizmete açıldı.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüzde internete erişim sağlanabilmekte olan her yerden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında başta online vergi borcu sorgulama işlemleri olmak üzere pek çok işlemi kolay ve hızlı bir şekilde yapabilme imkanına sahip olunabiliyor. Ayrıca vatandaş günün her saatinde mesai saati, hafta sonu tatili veya resmi tatil gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan da kolaylıkla devlete herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından internet üzerinde hizmete açılan İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. İnternet Vergi Dairesi web sayfasında ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından kolaylıkla online vergi borcu sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. MTV, ÖTV ve gelir vergisi gibi birbirinden farklı sigorta sistemlerinde herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını veya olan vergi borçlarının son ödeme tarihleri ve net tutarları gibi son derece önemli bilgileri İnternet Vergi Dairesi’nde yapılacak bir online vergi borcu sorgulama işlemi ile öğrenebilmek mümkündür.

Haberin Devamı

İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında online vergi borcu sorgulama işlemini yapabilmek için vatandaşın ‘T.C. kimlik ile giriş’, ‘nüfus cüzdan seri ve no’, ‘annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ya da annenizin kızlık soyadı’ kısımlarına ek olarak sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girmek gerekiyor. Böylelikle internet kolaylığında vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Gelir İdaresi resmi web sayfası olan İnternet Vergi Dairesi’nde yapılan online vergi borcu sorgulama işlemleriyle alınan bilgiler, yasal ve resmi bilgilerdir.