Gündem GİB trafik cezası ve plakadan HGS ceza sorgulama işlemleri burada!

GİB trafik cezası ve plakadan HGS ceza sorgulama işlemleri burada!

25.01.2016 - 20:37 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanlığı online hizmetleri sayesinde trafik cezası sorgulamanızı ve ödemenizi yapabilirsiniz. Plakadan HGS ceza sorgulaması için de PTT kurumunu kullanabilirsiniz. Devamı haberimizde.

GİB trafik cezası ve plakadan HGS ceza sorgulama işlemleri burada

Ülkemizde son zamanlarda artan trafik kazaları ve beraberinde getirdiği can kayıpları hepimizi korkutmuş ve dolayısıyla bizlerin trafikte ki önlemleri daha dikkatli olarak alınmıştır. Hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de biz vatandaşlar olarak daha tedbirli olmamız gerekir. Daha fazla önlem alınarak trafikte daha hassas davranılmalıdır. Her yola çıktığımızda zaten her yerde denecek kadar çoğunlukta trafik polis memurları araç kullanıcılarını takip etmektedir. Onları gözetlemektedir. Belirli alalarda trafikte ki durumlarını, sürüşlerini hızlarını tespit etmek için vatandaşları trafikte kontrol ederler. Ancak her alan trafiğe açık alanlar olmadığı için ne yazık ki her yerde trafik polisi kontrolünü gerçekleştiremeyebilir. Lakin gelişen internet teknolojisinin vatandaşlar sunmuş olduğu çok geniş kapsamlı yenilikler vardır. Bu yeniliklere her geçtiğimiz gün de bir başkası eklenmektedir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafikte polis memurlarının araç kullanıcılarını denetleyemediği trafiğe kapalı alanlarda vatandaşları kontrol etmek için düzenlenen mobese kameraları araçları ve sürüşlerin kontrolünü yapmaktadır. Mobese kameraları sayesinde Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına yansıtılan görüntü ile vatandaşların trafikte hal ve hareketleri kontrol altına alınmaya devam edilmiştir. Polis memurları yanlış kullanışta bulunan ve ya hatalı sürüşte bulunan vatandaşları kameralardan takip ederek denetimlerini sürdürmektedir. Trafikte yanlış bir kullanımı olan vatandaşların plakalarını not ederek onlara trafik cezası yazılarak denetim sağlanır. Ancak bizler araç içerisinde olduğumuz için bu bizlerin plakalarına yazılan cezayı bilemeyiz. Dolayısıyla da bizler araçlarımıza yazılan cezadan haberimiz olmayacaktır. Polis memurları ikamet ettiğimiz adrese bir posta yollar. Ancak bu posta bizlerin ellerine ne zaman ulaşır bilinmez. En ufak bir ulaşamaması durumda bizler bu üzerimize yazılan cezayı bilememekte olacağız. İşte tam da bu durumda olabilecek olan biz vatandaşlara yönelik bir sistem geliştirilmiştir. Bu sistemin adı da Trafik Cezası Sorgulamadır.

Haberin Devamı

Son zamanlarda oldukça popüler olan bu sorgulama işlemlerini yapabilmek için bizlerin ihtiyacı olan tek şey internete erişim sağlamaktır. Çünkü internetin bulunduğu her ortamda bizler oldukça kolay ve pratik bir şekilde sorgulama işlemimizi yapabiliriz. Trafik cezası sorgulama işlemi ise en basit sorgulama işlemlerinden biridir. Yapmanız gereken tek şey arama motorlarınıza ‘’Trafik Cezası Sorgulama’’ başlığını yazmak ve hemen ardından kaşınıza çıkan sayfadan ilkini seçmektir. Sonrasında yepyeni bir sorgulama ekranı karşınıza açılacaktır. Bu alanda yer alan sizlerin doldurması gereken tek bilgi aracınızın plakasını uygun alana girmek olacaktır. Hemen ardından sorgulama tuşuna bastıktan sonra sizler dakikalar içerisinde kendi aracınızın üzerine yazılı olan bir caza olup olmadığını kontrol edebileceksiniz. Sadece dakikalar içinde yapacak olduğunuz bu sorgulama işlemi sizlerin emniyete giderek sorgulatmanıza gerek kalmadan işleminizi oturduğunuz yerden yapabilmenizi sağlamış olacaktır. Kısa bir zaman dilimi içinde sizler plakanıza bir ceza yazılı olup olmadığını öğrenebileceksiniz.

Haberin Devamı

Üstelik sizlere kesilen bu trafik cezasının haksız olduğunu düşünüyorsanız Emniyet Müdürlüklerine giderek şikâyet de edebilirsiniz. Bu işlem kolaylığını trafikte sağlayarak hiç vakit kaybetmemiş olursunuz. Trafikte vakit kaybı yaşamamak için oluşturulan Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde de vatandaşlar pek çok geçişte üstünlük sağlamış olur. Bu geçiş üstünlüğü sayesinde vatandaşlar yolda çok fazla zaman kaybetmezler. Otoban ve köprü geçişlerinde kullanmış oldukları bu Hızlı Geçiş Sistemi ile trafiğe neden olmadan araç kullanımlarına devam ederler. Ancak bu geçiş hakkına sahip olabilmeleri için PTT merkez şube binasına gidip vatandaşların araçlarının ön bölümüne bir çip yerleştirmeleri gerekir. Bu yerleştirmiş oldukları çipler sayesinde Hızlı Geçiş Sisteminden geçerken elde edilen kartlarda bakiyelerinin olup olmadığını öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Bu şekilde trafikte geçiş yaparken üstünlük kazanan vatandaşlar trafiğin akarak geçmelerini sağlamıştır. Sahip olacak olduğunuz bu HGS kartlarına sizler para yatırarak bakiye tahsili yaparsınız. Bu bakiyenizi de köprü geçişlerinde kullanarak geçişinizi yapabilirsiniz. Sizler kolayca ve de pratik bir şekilde bu geçişlerde kartınızı kullanarak geçiş hakkına sahip olabilirsiniz. Gelişen teknolojik gelişmelerin de etkisi ile sizler ayrıca bakiyeniz yetersiz geldiğinde cep telefonlarınıza bilgi içerikli bir mesajda alabilirsiniz. Böylece sizler köprülerden geçiş yaparken zor durumda kalmadan sizlere bildirim niteliğinde bir mesaj gelecektir. Bu mesaj doğrultusunda sizler kolay bir şekilde işleminizi gerçekleştirebilir geçiş yapmadan bakiyenizi sorgulatabilir geçiş ihlali sorgulamasında bulunabilirsiniz. Üstelik hiç çaba göstermeden kolay bir şekilde bu işlemleri yapabilirsiniz.