Gündem GİB üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

GİB üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

12.07.2016 - 13:01 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri sayesinde vatandaşlar cezalarını kolaylıkla öğrenip ödeyebiliyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri sayesinde cezalarınızda oluşabilecek faizleri önleyebiliyorsunuz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

GİB üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Bildiğiniz üzere günümüzde teknoloji oldukça gelişmiş bir durumdadır. Bu sayede yapabileceğimiz tonla işlem daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Özellikle teknoloji ile birlikte hayatımıza giren internet bize oldukça yardımcı olmaktadır. Bir yere giderek yapabileceğimiz işlemi, internet sayesinde hiçbir yere gitmeden oturduğumuz yerden yapabilmemiz mümkündür. Oturduğumuz yerden yapabildiğimiz işlemlere devlet dairesi işlemleri de dahildir. Bu yazımızda sizler için bahsedecek olduğumuz devlet dairesi işlemi trafik cezası sorgulama işlemidir. Yazımızın devamından işlemi nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!
TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın oluşturmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi üzerinden Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme uygulaması sayesinde trafik cezası sorgulama işleminizi dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. İşlemi yapabilmek için yapmanız gereken tek şey ilgili sayfaya ulaşmaktır. Daha sonra açılacak olan ekranda bulunan aracınıza ait plakayı, plakanın özel olup olmadığını, T.C. kimlik numaranızı ve vergi kimlik numaranızı ve tescil tarihi bilgilerini sayfa üzerindeki ilgili alanlara yazınız. Sorgulamayı tamamlamak için “TAMAM” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan sayfadan aracınızın üzerinde bir trafik cezası olup olmadığını görebilirsiniz. Ödeme işlemleri için bu sayfadan kredi kartı bilgileriniz ile işlem yapmanız gerekecektir. Açılacak olan sayfa üzerindeki araç ile bilgileri tamamladıktan sonra kredi kartı bilgilerinizi girerek kolayca trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu sistem üzerinden yapacağınız işlemlerde herhangi bir şifre gerekmemektedir. İkinci yöntem olarak E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilen trafik cezası sorgulama işlemidir. E-Devlet sistemi 22 adet devlet dairesi kurumunun birden fazla işlemlerini içerisinde barındırmaktadır. Sistem üzerinden trafik cezası sorgulama veya herhangi bir işlem yapabilmek için ise bir şifrenizin olması gerekmektedir. Bunun nedeni ise sistem üzerinde kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapılmasıdır. Sistem üzerindeki bilgi akışı ve korunması bu şifre ile sağlanmaktadır. Her kullanıcının kendine ait bir şifresi bulunmaktadır. E-Devlet şifreniz olmadan E-Devlet resmi sitesinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Eğer E-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın merkez PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek E-Devlet şifresi alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra size ait kimlik bilgileri ile adınıza yeni bir E-Devlet şifresi oluşturulacaktır. Bu şifreyi alabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretinizi ödedikten sonra şifrenizi teslim alabilirsiniz. Sizde kendinize ait bir E-Devlet şifresi aldıktan sonra veya zaten bir şifreye sahipseniz trafik cezası sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için işlem sayfasına giderek sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işlemi için ise T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde ilgili alanlara yazdıktan sonra aşağıda bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıkladığınızda E-Devlet resmi sitesi üzerinden trafik cezası sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız. Açılacak olan yeni sayfada son 1 yıl içerisinde gerçekleşmiş olan adınıza kayıtlı cezaları görebilirsiniz.