Gündem GİB Üzerinden Vergi Borcu Sorgulaması Ve Vergi Borcu Ödemesi Nasıl Yapılır?

GİB Üzerinden Vergi Borcu Sorgulaması Ve Vergi Borcu Ödemesi Nasıl Yapılır?

23.05.2015 - 16:04 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama ve ödeme işleminin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

GİB Üzerinden Vergi Borcu Sorgulaması Ve Vergi Borcu Ödemesi Nasıl Yapılır

"Vergi borcu sorgulama"işlemleri, vergi borcu miktarınızı öğrenmenizi sağlayan bir hizmettir. Vergi borcu sorgulama işlemelerinizi; hem "Vergi Dairesi"merkezlerine giderek hem de, anlaşmalı bankalara başvurarak ya da diğer bir şekilde internet aracılığı ile yapabilirsiniz.Haberimizin girişinde belirttiğimiz ve vergi borcu sorgulama işlemleriiçin yapılacak yöntemlerden en hızlı ve rahat olanı tabi ki de internet üzerinden yapılan vergi borcu sorgulaması işlemleridir. Fakat internet üzerinden yapılan vergi borcu sorgulama işlemlerinizi kendi içinde iki farklı şekilde yapabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu durumda internet üzerinden şu şekilde vergi borcu sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz;

İsterseniz "Gelir İdaresi Başkanlığı"resmi web adresi üzerinden ya da,

İsterseniz "e-devlet kapısı"sistemi üzerinden, vergi borcu sorgulaması işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür.

Gelir İdaresi Başkanlığı web adresi üzerinden yapılan vergi borcu sorgulama işlemleri;

Bu şekilde internet üzerinden vergi borcu sorgulaması yapmak için öncelikle, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sayfası olan, http://www.gib.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra burada, girmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfasının, sağ kısmında yer alan ve "İnternet Vergi Dairesi" şeklinde hazır bulunan bölüme geliniz.

Haberin Devamı

Sonra, açılan bu yeni sayfanın alt kısmında bulunan bölümler içinden, "Borç Sorgulama"yazan bölümü işaretleyiniz ve hemen ardından, "Borç Bilgilendirme Servisi"adı ile hazır bulunan bir tabloya geleceksiniz.

Devamında, bu açılan tabloda yer alan ve "T.C. Kimlik Bilgileri İle Giriş" yazan bölümde bulunan şu alanları göreceksiniz;

"T.C. kimlik numarası"

" nüfus cüzdanı seri numarası bilgileri"

" annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası" ya da

" annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfi".

Bu alanları doldurunuz ve devamında son olarak, yine bu sayfada bulunan güvenlik kodunu ilgili kısma yazınız ve burada bulunan " tamam" seçeneğini işaretleyiniz.

e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapılan vergi borcu sorgulama işlemleri;

Bu diğer yöntem ile, vergi sorgulaması işlemlerinizi yapmak için öncelikle, bir e-devlet şifreniz olmalıdır ve yoksa edinilmelidir. e-devlet şifrenizi ise, herhangi bir PTT şubesinden temin edebilirsiniz. Daha sonrasında ise e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra artık, şu aşamaları yaparak, vergi borcu sorgulamanızı yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Sonra, burada yer alan ve "E-Hizmetler" adı ile hazır bulunan bölüme geliniz ve ardından, geldiğiniz bu bölüm üzerinden de "Gelir İdaresi Başkanlığı" yazan bölüme ulaşınız.

Haberin Devamı

Son olarak ise, bu gelmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı bölümünün alt başlıkları içinden,"Vergi Borcu Sorgulama"yazanalanı seçiniz.