Gündem GİB vergi borcu sorgulama işlemleri 2016!

GİB vergi borcu sorgulama işlemleri 2016!

21.05.2016 - 12:22 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ile vatandaşlar devlete ne kadar borçlu olduklarını kolaylıkla öğrenebilirler. Vergi dairesini ziyaret etmeden vergi borcu sorgulamak artık hem kolay hem de hızlıdır. Siz de yazımızdan destek alarak vergi borcu sorgulama işleminin detaylarını öğrenebilirsiniz.

GİB vergi borcu sorgulama işlemleri 2016

Ülkemizde yaşayan ve herhangi bir geliri olan her vatandaşın ödemesi gereken vergi miktarları bulunmaktadır. Vatandaşların ödemesi gereken vergi miktarları gelirine göre belli olur. Askeri ücret ile çalışan vatandaşlardan çok yüksek geliri olan vatandaşlara kadar herkes vergi vermesi gereklidir. Ödemeniz gereken vergi miktarları gelir düzeyinize göre hesaplanmaktadır. Ödediğiniz bu vergiler sayesinde devlet size daha güzel bir hayat sunmaktadır. Devletin sağlamış olduğu hizmetler ödediğiniz bu vergiler sayesinde yapılmaktadır. Ödemeniz gereken vergi miktarını ise yaşadığınız şehirde bulunan vergi dairelerine giderek öğrenebilirsiniz. İnternet teknolojisinin gelişmesinden sonra internet üzerinden bir çok işleminizi gerçekleştirebilir duruma geldik. Sorgulama ve ödeme işlemlerini de internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet sayesinde birçok işlemimizi hiçbir yere gitmeden herhangi bir kamu kurum ve kuruluşlarında sıra beklemeden devlete ait işlemlerimizi yapabiliyoruz. Vergi borcu sorgulama işlemi de diğer devlet dairesi sorgulama işlemleri gibi internet üzerinden yapılabilmektedir. Ve bu işlemleri gerçekleştirmek için fazla bir zaman kaybetmenize gerek yoktur. Oturduğunuz yerden dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işleminizi internet üzerinden iki resmi site yardımı ile yapabilirsiniz. Yazımızın devamında her iki resmi site üzerinden nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde sizler için anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamından vergi borcu sorgulama işleminizi nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden vergi borç sorgulama veya herhangi bir işlem gerçekleştirebilmek için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifreniz olmadan E-Devlet resmi sitesinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün değildir. E-Devlet sistemi üzerinden kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapıldığı için sistemin korumaya ihtiyacı vardır. Kimlik bilgilerinizin korunması için de her kullanıcının kendine ait bir şifresinin olması gerekmektedir. Bu yöntem ile sistemin güvenliği sağlanmaktadır. Vergi Dairesi resmi internet sitesinin bir uygulaması olan vergi borcu sorgulama işlemi şifresiz olarak gerçekleştirilebilmektedir. Vergi borç sorgulama işleminizi şifresiz olarak yapabilmek için ilk olarak vergi borç sorgulama ile ilgili olan internet sayfasına gidiniz. İşleminizi gerçekleştirmek için sizden T.C. kimlik numaranız, nüfus cüzdanınızdaki seri numarası gerekli olup, birinci dereceden bir yakınınızın T.C. kimlik numarası veya annenizin kızlık soyadının birinci ve ikinci harfi gibi bilgileriniz gerekmektedir. Bu bilgilerinizi sorgulama sayfasındaki ilgili yerlere yazdığınızda aşağıda bulunan güvenlik kodunu da büyük harflerle yazdığınızda “TAMAM” butonuna tıklayınız. Vergi borcu sorgulama işleminiz şifre kullanmadan başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır.