Gündem GİB Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme İşlemi

GİB Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme İşlemi

29.03.2015 - 08:48 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemi her vatandaşın yapması gereken önemli işlemlerden bir tanesidir. Peki ya vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır? Vergi borcu sorgulamaları hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için hazırladık!

GİB Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme İşlemi

Bir ülkenin gelişiminde ve kalkınmasında en önemli faktörlerin başında vatandaşların ödemekle yükümlü olduğu vergiler bulunuyor. Günümüz modern teknolojisi ile iç içe geçen vergi sistemlerinin bulunduğu ülkelerin başında bulunan Türkiye’de Gelir İdaresi Başkanlığı interneti en aktif şekilde kullanmakta olan bir devlet kurumu olarak öne çıkıyor. Dijital ortam üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinden vergi borcu sorgulama işlemlerinizi çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA

Dijital ortam üzerinde yer alan GİB İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfası üzerinden devlete olan vergi borçlarınızın tüm ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyorsunuz. Dijital ortam üzerinde bulunan İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfasından online olarak gerçekleştirebileceğiniz vergi borcu sorgulama ile devlete vergi borcunuzun olup olmadığını, var olan vergi borcunuzun tüm güncel detaylarını öğrenebiliyorsunuz.

Online vergi borcu sorgulama ile MTV, ÖTV, Yurt-Kur harcı ve Yargı harcı gibi vergilerden doğan borçlarınızın olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Aynı zamanda da devlete var olan vergi borçlarınızın vergi borcu dönemi, vergi borcu gecikme faizi, vergi borcu tutarı, vergi borcu türü ve diğer bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşarak, devlete olan vergi borçlarınız ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dijital ortamdaki Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfası üzerinde bulunan ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından vergi borcu sorgulama işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Vergi borcu sorgulama işlemini ‘T.C. kimlik no’, ‘Nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun ‘T.C. kimlik no’ su’ veya ‘annenizin kızlık soyadı ilk iki harfi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girerek yapabilirsiniz. Vergi borçlarınız hakkında bilgi alabilmek için bu hizmetten faydalanarak uzun zamanlarınızı alacak bürokrasi ve evrak işlemlerinden de kurtulabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi internet sayfasından vergi borcu sorgulama işlemini ofisinizden, evinizden ve internete erişim sağlayabildiğiniz her noktadan pratik bir şekilde yapabilmeniz zamandan önemli ölçüde tasarruf edebilmenize yardımcı olur. Tüm Türkiye’de vatandaşların çeşitli vergiler dolayısı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı Vergi Dairelerine gerçekleştirdikleri vergi borcu sorgulama talebindeki yüksek yoğunluk nedeni ile internette en çok kullanılan bir kamu hizmetidir.