Uzmanlara göre su buzdolabında saklanmalı ve iki gün içinde tüketilmeli. Bozuk süt içilmemeli çünkü içinde hastalık yapıcı mikroplar olabilir. Ancak pişirdiğinizde bu mikroplar ölür. Bozuk sütle neler yapılır? Salatanın 2 saatten uzun oda sıcaklığında bekletilmemesi tavsiye ediliyor çünkü bekleme süresi uzadıkça bakterilerin üreme ihtimali artıyor. Besin zehirlenmesine yol açacak mikropların büyümesini yavaşlatmak için buzdolabında saklanması gerekiyor. Pişirildikten sonra et 2 saat içinde, eğer hava çok sıcaksa 1 saat içinde tüketilmeli. Soğuduktan hemen sonra buzdolabına atılmalı. Yiyecekleri buzdolabına koyarak zararlı bakterilerin büyümesini engelleyebilirsiniz. Hamurun içinde ne olduğuna bağlı. Çiğ yumurta olması sorun değil ancak Amerika'da yapılan bir araştırmada unda E.Coli bakterisi bulunmuştu. Çiğ etin yıkanması asla önerilmiyor. Çünkü eti yıkadığınızda üzerindeki mikroplar ellerinize, kıyafetlerinize, mutfak gereçlerinize ve tezgahınıza sıçrıyor. Eti pişirdiğinizde üzerindeki bakteriler zaten ölecek.