Kayseri Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Personeline 'Gıda Güvenliği Yönetim Semineri' Verildi

Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Personeline 'Gıda Güvenliği Yönetim Semineri' Verildi

25.11.2016 - 11:07 | Son Güncellenme:

.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Personeline Gıda Güvenliği Yönetim Semineri Verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri çerçevesinde teknik personele yönelik olarak "Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri" eğitim programı düzenlendi.
3 gün teknik personele yönelik, 7 gün ise öğretim elemanlarına yönelik olarak Kayseri’deki kesimhanelere yapılan ziyaretlerle eğitim programı gerçekleşti. 10 gün süren eğitimin açılışında açıklama yapan İl Müdür Yardımcısı İbrahim Acar; gıda güvenliğinin ulusal politikalar açısından önemli bir kavram olduğunu ve bu eğitim programı ile amaçlarının gıda denetiminde görev alan personele "Gıda Güvenliği" unsurlarının en yalın haliyle anlatılarak toplumsal bilincin oluşturulmasında bir temel hazırlamak olduğunu ifade etti.
Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Erdal Yılmaz ise eğitime dair yaptıkları açıklamada; gıda konusunun günümüzün en önemli konulardan biri olduğuna vurgu yaptı. Eğitimin ardından gıda konusunda hassasiyetlerin artacağını belirten Yılmaz; bundan sonraki süreçte tüm çalışanların emeklerinin Kayseri’ye, ülkemize hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Eğitim programı; Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zafer Gönülalan ve Doç. Dr. Yeliz Yıldırım tarafından 3 gün boyunca yaklaşık 180 teknik personele Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri konularında eğitim verildi.
3 günlük eğitimin ardından Prof.Dr. Zafer Gönülalan, İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan ve Veteriner Hekimlerden Sami Yılmaz eşliğinde ilimizdeki bütün kesimhaneleri ziyaret edilerek Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri hakkında kesimhane çalışanlarına eğitim verildi.
Verilen eğitimde gıda üretim ve denetim süreçlerinde görevli olan kamu ve özel sektör çalışanlarına, gıda güvenliği ile ilgili unsurlar, günlük yaşamlarında kullanabilecekleri düzeyde yalın ve uygulamalı olarak anlatılarak toplumsal bilincin oluşmasına yönelik olarak yapılacak çalışmalara temel oluşturulması sağlandı.