Teknoloji Snapchat, platformda yeniden GIF desteğini vermeye başladı

Snapchat, platformda yeniden GIF desteğini vermeye başladı

04.04.2018 - 10:44 | Son Güncellenme:

Instagram'ın ardından Snapchat'e de GIF entegrasyonu geri geldi. Snapchat’in hikaye ekranlarına sunduğu GIF desteği bir süre önce ırkçı GIF problemi yüzünden kaldırılmıştı. Snapchat, GIF'leri sunan şirket Giphy'e platformda yeniden destek vermeye başladı.

Snapchat, platformda yeniden GIF desteğini vermeye başladı

Gülşah Karaman/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Snapchat ve Instagram ortak hareket ederek, ırkçı içerikler barındırdığı gerekçesiyle uygulamadaki Giphy GIF entegrasyonunu kaldırmıştı. GIF’ler arasında en çok dikkat çeken ise ‘insanların ölümünü kutlayan beyaz bir spiker’in olmasıydı. Gipy şirketi bu durum için özür dilemişti. Daha sonra yapılan araştırmaların ardından Instagram, Giphy'e tekrardan destek vermiş, Snapchat ise konu hakkında açıklama yapmamıştı. Şimdiyse Snapchat de Giphy'e platforma girmesine tekrardan izin verdi.

Giphy durumu fark edip filtreleme sistemlerinde bir hata olduğunu ve onu düzelttiğini açıkladı. Şimdilik ırkçılık ögesi olan GIF'ler kaldırılsa da suç unsuru bulunduran GIF'ler sistemde bulunmaya devam ediyor.

Giphy konu nedeniyle özür diledi ve şirket, başka herhangi bir sorunlu GIF'i tespit etmek için veritabanını birkaç kez taradığını söyledi. Ayrıca, gelecekteki ırkçı GIF'lerin kütüphanesinde görünmesini önlemek için koruyucu önlemler de aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Giphy'nin veritabanı kullanıcı tarafından yüklenen GIF'lerden oluşuyor. Ancak kullanıcıların Giphy hizmet şartlarına göre "kötü amaçlı, müstehcen, saldırgan veya kaba" içerik yayınlaması yasak. Şirket, ırkçı GIF'in sadece “GIF etiketlerini özellikle etkileyen içerik denetleme filtrelerimizdeki bir hata” nedeniyle kullanılabileceğini söyledi.