Giresun Giresun Belediyesinden Sağlık Hizmeti

Giresun Belediyesinden Sağlık Hizmeti

14.02.2018 - 11:47 | Son Güncellenme:

.

Giresun Belediyesinden Sağlık Hizmeti

GİRESUN (AA) - Giresun Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2017 yılında 6 bin 775 kişiye muayene hizmeti verildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık İşleri Müdürlüğünce sunulan hizmetlerin devam ettiği ifade edildi.

Geçen yıl belediye sağlık merkezine gelen 6 bin 775 hastanın muayenesinin yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Hastaların enjeksiyon, pansuman, serum takılması, tansiyon takipleri ve ateş ölçümleri gibi çeşitli işlemler hemşireler ve sağlık memurları tarafından özenle yapıldı. Ayrıca rutin biyokimya testleri, kan grubu tespiti, kan ve idrar tahlilleri de tıbbi laboratuvarda yapılarak sonuçlar değerlendirildi."

Gezici sağlık otobüsü ile de sağlık hizmetini vatandaşların ayağına götürüldüğünün aktarıldığı açıklamada, yaşlı ve engelli hastaları evlerinde muayene edilerek gerekli tetkikleri yapıldığı ve tedavilerine yardımcı olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Ayrıca vatandaşlardan toplanan ilaçların, sosyal güvencesi olmayan bin 200 hasta için değerlendirildiği belirtilen açıklamada, 74 stajyer, 326 memur ve 142 işçiye de iş kazalarının önlenmesi konusunda önleyici eğitimler verildiği ifade edildi.