Giresun -Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun:

-Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun:

17.10.2017 - 16:58 | Son Güncellenme:

"(FETÖ soruşturması) Şu ana kadar 20'si akademik olmak üzere 23 personelin üniversiteyle irtibatı kesildi"

-Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun:

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, FETÖ soruşturması kapsamında şu ana kadar 20'si akademik olmak üzere 23 personelin üniversiteyle irtibatının kesildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Coşkun, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ mensuplarının tespit edilerek, bunları kamu hizmetinden uzaklaştırma ve yargıya teslim etme adına 5 kişiden oluşan komisyon kurduklarını belirtti.

Komisyonun kendisine gelen resmi ve gayri resmi belge, bilgi, veri, kanaat ile duyumları birleştirerek personel veya öğrencilerle ilgili çalışmalar yaptığını aktaran Coşkun, şu ana kadar 20'si akademik olmak üzere 23 personelin üniversiteyle irtibatının kesildiğini ifade etti.

Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dosyası açık, bizim 'gri liste' adını vermiş olduğumuz, kendisinin FETÖ ile zayıf irtibatı ya da iltisakı olduğunu düşündüğümüz, bir mağduriyet oluşturmak için acele etmediğimiz, kendileriyle ilgili gelecek yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda bir kanat hasıl olduğunda tekrar işlem yapmayı bekleyen yaklaşık 20-30 personel bulunuyor. Bunlarla ilgili inceleme sürüyor. FETÖ ile mücadeleden kesinlikle taviz vermeksizin ama mağduriyet de oluşturmama adına kararlı ve titiz davranıyoruz."

Haberin Devamı

Coşkun, 4 Ekim itibarıyla üniversitedeki akademik personelin 902, öğrenci sayısının da 31 bin 425'e ulaştığını söyledi.

Giresun Üniversitesinin en çok tercih edilen üniversitelerden birisi haline geldiğini belirten Coşkun, bütçelerinin de yüzde 8 oranında artarak 160 milyon liraya çıktığını dile getirdi.

Coşkun, 35 fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokul ve enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitenin, her alanda hızla gelişim gösterdiğini sözlerine ekledi.