Giresun GİRESUNLU HAYVANSEVERDEN SOKAK KÖPEKLERİNE ŞİFA MERKEZİ

GİRESUNLU HAYVANSEVERDEN SOKAK KÖPEKLERİNE ŞİFA MERKEZİ

30.10.2014 - 15:27 | Son Güncellenme:

.

GİRESUNLU HAYVANSEVERDEN SOKAK KÖPEKLERİNE ŞİFA MERKEZİ

Giresun’da hayvansever bir vatandaş kendi imkanlarıyla köyünde sokak köpeklerine şifa merkezi açtı.
Giresun’da hayvansever Rıza Yıldırım, kendi imkanlarıyla bir hastanede olması gereken bütün birimlerden oluşan kulübeler yaparak “Sokak Köpekleri Şefkat ve Şifa Merkezi” yaptı. Şifa merkezinde ise hasta kayıt, yoğun bakım, Cerrahi masa, koğuş ve tahliye kulübeleri yer alıyor.
Bir süre önce karayolunda bir aracın çarpması sonucu yaralanan köpeği tedavi ederek sağlığına kavuşturmasının ardından kendinde böyle bir fikir oluştuğunu söyleyen hayvansever Rıza Yıldırım, halen tedavisi süren bir köpeğin bulunduğunu söyledi.
Yıldırım “Bir süre önce Karadeniz Sahil Yolunda bir aracın çarpması sonucu yaralanmış köpek buldum. Veterinere götürdüm ancak veteriner yaptığı müdahalenin ardından köpeği götürecek bir barınak yada yer yoktu. Bende evime götürdüm. Veteriner kontrolünde verilen ilaç ve bakım tedavilerini uygulamaya başladım. Baktım ki böyle bir yere ihtiyaç var bende böyle bir şifa merkezi açtım. Yaralanan hayvan falan olursa kendi arabamla gidip alıyorum. Önce veterinere götürüyorum. Sonra da buraya getirip iyileşinceye kadar bakımını yapıyorum. İyileşince de mecburen yeniden sokaklara salıveriyorum” dedi.