Gündem Girilemeyen galeriler var

Girilemeyen galeriler var

14.05.2014 - 09:55 | Son Güncellenme:

Soma'daki facia sonrası girilemeyen galerilere ulaşılabilmesi için hava perdeleri oluşturuluyor. Kurtarma çalışmaları için aşağı inen ekiplerden de ölenler olduğu iddia edildi ancak bu bilgi teyit edilmedi.

Girilemeyen galeriler var

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait maden ocağında dün saat 15.10’da vardiya değişimi sırasında madenin yaklaşık 600 metre içerisindeki trafoda yaşanan patlama sonrası facianın boyutu her an artıyor. Bakan Yıldız saat 05.00’de yaptığı açıklamada ölü sayısını 201, yaralı sayısını da 80 olarak açıkladı.

Haberin Devamı

MADENCİ YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Soma Devlet Hastanesi önüne, yakınlarından haber almak isteyen çok sayıda işçi yakını akın etti. Yakınları yaralı olarak gelenler sevinç yaşarken, bilgi alamayanlar fenalık geçirdi. Bu arada madenden çıkarılan cenazeleri koyacak yer bulunamayınca, Manisa’nın Kırkağaç İlçesi’nde kaymakamlığa ait, kavun depolamak için yapılan soğuk hava deposu hazırlandı, iki de soğuk hava tertibatlı TIR gönderildi. Çevre il ve ilçelerden kimlik tespiti ve otopsi için adli tıp uzmanları ve savcılar da bölgeye gönderildi.

MADENCİLER ÖLÜMDEN BÖYLE KAÇTI

KURTARMA EKİPLERİ DE ETKİLENDİ

Sabaha karşı madenden dumanlar çıkmaya başladı. İçeriye giren kurtarma ekipleri acil olarak boşaltıldı. Kurtarma ekiplerinden de dumanın etkisiyle fenalaşanlar oldu. Bazı işçiler kurtarma ekiplerinden de ölenler olduğunu söyledi ancak bu bilgi yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Haberin Devamı

Kurtarma çalışmalarına katılan, kendisi de madenci olan Sami Kılıç, sabaha kadar sadece ana galerilere girildiğini, patlamanın olduğu bölümden sonraki kısımlara ise hiç girilemediğini söyledi. Buradan çok sayıda cesedin çıkmasından korktuklarını söyleyen Kılıç, "İçeridekilerin kurtulacağına sanmıyorum. Çok fazla duman vardı" dedi.

Kurtarma çalışmalarına katılanlar 201 ceset çıkarıldığının açıklanmasına rağmen bu rakamın ikiye katlanmasından korktuklarını söyledi. Yakınlarını kaybedenler hastane morgları ve Kırkağaç’taki geçici morga giderek yakınlarını teşhis etmeye çalıştı.

HAVA PERDELERİ OLUŞTURULACAK

Öte yandan sabaha karşı madende yeniden başlayan yangın ve duman çalışmaları olumsuz etkileyince, uzmanlar yeni bir çalışma başlattı. Uzmanların bazı galerilere hava perdeleri oluşturarak, kirli hava ile temiz havanın birbirine karışmasını önlemeye çalışacakları ve şu ana kadar girilememiş galerilere girecekleri bildirildi.