Kobi Girişimciliği Teşvik Etmeliyiz

Girişimciliği Teşvik Etmeliyiz

19.12.2017 - 16:15 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: “Cumhurbaşkanımız da geçen gün çok güzel ifade etti. Devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz lazım.

Girişimciliği Teşvik Etmeliyiz

Memur Olmak Yerine Girişimci Olmayı Teşvik Etmeliyiz Girişimcilik Alanı Çok Önemli

Haberin Devamı

Tekno girişim, bu çağda ülkelerin pozisyonlarını belirleyecek en önemli alan haline geldi. Her alanda girişimcilik çok önemli ve değerli" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık konuşmasında: "Bugün Kudüs ile ilgili ettiğimiz mücadelenin, hakkın ve adaletin hakim olması noktasında özellikle verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması için bizim de girişimcilik ruhunu çok ama çok canlı tutmamız lazım." dedi. Işık, Gebze'deki bir otelde düzenlenen Girişimci İş Adamları Vakfı Gebze Şubesi Açılışı ve 1. Girişimci Buluşması'nda yaptığı konuşmada, vakıfların Türkiye için öneminden bahsetti. ABD'nin soğuk savaş döneminde net galibiyet elde etmesinde girişimcilik esasına dayalı bir ekonomik kalkınma modelini benimsemesinin etkili olduğunu ifade eden Işık, şu anda da göreceli olarak ABD'yi dünyada diğerlerine göre üstün tutan vasfın yine bu alanda ortaya koyduğu iddia olduğunu kaydetti. Işık, ABD'yi övmek için bunları anlatmadığını dile getirerek, "Bugün Kudüs ile ilgili ettiğimiz mücadelenin, hakkın ve adaletin hâkim olması noktasında özellikle verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması için bizim de girişimcilik ruhunu çok ama çok canlı tutmamız lazım. Türkiye pek çok ekonomik kriz yaşadı. Türkiye'nin kendi iç dinamiklerinden dolayı çıkan en son kriz, 2001 krizi. 2001 krizinin yaraları öyle veya böyle sarıldı." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ekonomiyi 4 Kat Büyüttük

AK Parti iktidarıyla 2001 kriz dönemi parametrelerinin çok daha ilerisine geçtiklerini anlatan Işık, ekonomiyi 4 kat, milli geliri de 3 kat büyüttüklerini bildirdi. Krizin girişimcilik ruhuna vurduğu darbenin bugün de tam onarılamadığını aktaran Işık, "Girişimcisinin olmadığı bir ülke kesinlikle sürdürülebilir bir kalkınma yakalayamaz. Devletçi modelle kalkınmak mümkün değil. Girişimcilik alanı çok önemli. Cumhurbaşkanımız da geçenlerde çok güzel ifade etti. Devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz lazım. Tekno girişim, bu çağda ülkelerin pozisyonlarını belirleyecek en önemli alan haline geldi. Her alanda girişimcilik çok önemli ve değerli" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Teknogirişim Çok Önemli

"Tekno girişimin altını çizmemiz lazım" diyen Işık, Türkiye'nin kalkınmasında girişimcilerin öneminden bahsederek, şöyle devam etti: "Girişimcilikle ilgili her çalışmayı ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendiriyorum. Bundan dolayı da bu vakfa çok teşekkür ediyorum. Tekno girişimin altını çizmemiz lazım. Şu anda yepyeni çağı yaşıyoruz. Bu çağda alışkanlıklar dahil pek çok şey değişiyor. Bir anda sosyal medya ülke gündemini allak bullak edebiliyor. Ekonomi değişiyor. E-ticaret artık önlemez şekilde dünyada ticarette en belirleyici konuma geldi. Alibaba.com 11 Kasım'da bir saniyede 293 bin dolarlık satış yapmış. Böyle bir dünyada bizim bu alana kayıtsız kalma lüksümüz de yok şansımız da yok." Yaşadıkları dünyada tekno girişimcilikle farklı olunabildiğini belirten Işık, 17 yaşındaki ABD'li gencin mikroçiplerin ısınma sorununu giderici hikâyesini katılımcılara anlattı. Işık, tekno girişimcilik alanını boş bırakmamaları gerektiğini vurgulayarak, bu alanda devletin önemli destekleri ve teşvikleri bulunduğunu söyledi.