Ekonomi Girişimcilik Kongresi için geri sayım başladı

Girişimcilik Kongresi için geri sayım başladı

13.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

2018 yılı mart ayında İstanbul’da düzenlenecek, küresel girişimcilik ekosisteminin önemli zirvelerinden biri olan Global Girişimcilik Kongresi (GEC) için özel bir lansman yapıldı.

Girişimcilik Kongresi için geri sayım başladı

Bu buluşmada TOBB GGK Başkanı Ali Sabancı, Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve özel misafir Kauffman Vakfı Politikalar ve Araştırma Başkan Yardımcısı Dane Stangler, basın mensupları ile biraraya geldi.
10 bin kişi katılacak
Kauffman Vakfı desteğiyle gerçekleşen ve her sene 160 ülkeden 10 bine yakın uluslararası katılımcının ağırlandığı Global Girişimcilik Kongresi, 2018 yılında Endeavor Derneği, Habitat Derneği, TİM ve TOBB eş koordinasyonunda düzenlenecek. 12-15 Mart arasında yapılacak GEC18’e yurtdışından 2 bin 500 kişi olmak üzere, toplam katılımın 10 bin kişi olması öngörülüyor.

Global adım için önemli platform

Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, Global Girişimcilik Kongresi’nin İstanbul’da düzenlenecek olmasının Türkiye için çok büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Girişimcilik ekosisteminde mentorluk, yatırım, sektörel küme vizyonu, yenilikçi global şirket odağı gibi konuların geliştirilmesi üzerine sürekli çalışıyoruz. GEC’te girişimcilik ekosisteminin olmazsa olmazı bu konuların tekrar altını çizecek ve daha derin bir tartışma platformu yaratacağız” dedi.