Antalya GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

12.12.2014 - 13:28 | Son Güncellenme:

.

GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) bölgedeki dört üniversite ve diğer partnerlerle birlikte düzenlediği ANSİAD 12. Girişimcilik Haftası ödül töreni ile sona erdi. Yazılımcı Erol Kabadayı Yılın Girişimcisi seçildi, Güngör Pekşen Özel Ödülü de Girişimci İş Kadını Işık Yargın’ın oldu.
Rixos Downtown Antalya Hotel’de dün gece gerçekleştirilen ödül töreni ve kapanış kokteyline Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Burdur Mehmet Akif Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Seydi, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım AKGÜN, SGK İl Müdürü Selim Erol, partner kuruluşların temsilcileri ve ANSİAD üyeleri katıldı.
ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu yaptığı konuşmada, ANSİAD 12. Girişimcilik Haftası’nda 81 noktada 83 iş insanının öğrencilerle buluşarak, onların hayat yollarındaki algılarında girişimciliğin önemini anlattıklarını söyledi. ANSİAD olarak 12 yıldır bu programın sürdürülebilir olması için çaba harcadıklarını söyleyen Eroğlu, BAKA’nın kurulmasından sonra son 3 yıldır, bölgedeki üç üniversitenin daha çalışmalara katıldığını ve bir farkındalık oluşturarak son iki yıldır ise, iş fikri olan öğrencileri girişimciliğe özendirmek amacıyla İş Fikri Proje Yarışması düzenlediklerini dile getirdi. Bu yıl yarışmaya 90 hayata geçebilecek iş fikrinin katıldığını ve bu büyük gücü harekete geçirmek için bir kıvılcım yaktıklarını söyleyen Eroğlu, “Antalya denince akla 3T’si, yani tarım, ticaret ve turizmi gelmektedir. Bir de sanayi son yıllarda hareketlenmiştir. Bu 3T’nin yanına bir G koymamız gerekiyor. ’Girişimci Şehir Antalya’. Girişimci Şehir Antalya 12 yıldır devam eden bu ortak aklın eseri olacaktır” dedi.
Törende daha sonra Girişimcilik Haftası’ndan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan Yellice, organizasyonun paydaşları AIESEC Antalya Şubesi’ni temsilen Fatoş Gökkuş, AÜ Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu adına Başkan Metehan Erol, JCI Antalya Şubesi adına Başkan Seray Şener, SDÜ Göller Bölgesi Teknokent’i adına Müdür Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu, Burdur MAKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ahmet Sarıtaş, AÜ İş Dünyası ile İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi AKİŞMER adına Müdür Prof.Dr.N.Ayşe Odman Boztosun, AÜ Girişimcilik ve İş Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi AKGİM adına Hatice Demir, TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu adına Başkan Emrah Kepez, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu adına Başkan Işık Yargın, KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü adına Müdür Kazım Akgün, Uluslararası Antalya Üniversitesi adına İlker Sökmen, SDÜ adına Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Seydi, Burdur MAKÜ adına Rektör Prof.Dr.Mustafa SAATCI, AÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya’ya birer plaket verdi.
Yellice daha sonra, 12. Girişimcilik Haftası’nın Hazırlık Komitesi’nde görev alan ANSİAD üyeleri ile partnerlerin temsilcileri, Ali Eroğlu, Ahmet Erdal, Arzu Akalın, Aykut Ege, Yrd. Doç Dr. Nuray Atsan, Canan Gürkan, Prof. Dr. Fulya Sarvan, Necdet Alkandemir, Himmet Öcal, Işık Yargın, İlker Altay, İlker Sökmen, Nail Karataş, Onur Keşci, Rana Demirer, Beytullah Aksoy, Şerife Çetin ve Vahdet NARİN’i sahneye davet ederek teşekkür etti. Ayrıca, Girişimcilik Haftası’na verdikleri destek nedeniyle Rixos Downtown Antalya Hotel Genel Müdürü Mehmet Tulunay’a teşekkür plaketi verdi.
İŞ FİKRİ PROJE YARIŞMASINI KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI
ANSİAD 12. Girişimcilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “İş Fikri Proje Yarışması”na katılan 90 proje arasında ilk üç dereceyi paylaşan SDÜ Üniversitesi öğrencilerine de ödülleri verildi.
Törende “Dinamik Virüs Tarayıcısı USB Secure Active Projesi ile 3.olan Seyfettin Deveci’ye ödülünü İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Albay Ahmet Yurdagül, “Domates kesme, kurutma, sergi alanına serme ve ilaçlama makinesi Projesi” ile ikinci olan İsmail Boyar’a ödülünü SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Seydi ve yarışmanın birincisi ithalatına büyük meblağlar ödediğimiz, çok geniş kullanımlı kemik ameliyatları ve özellikle kırıklarında eksik kalan kemiği tamamlamak için kullanılan Kemik Grefti “Deselürize ve demineralize doku matriksi elde edilen, hastalarda doku grefti olarak kullanılması projesi” ile SDÜ Doktora öğrencisi Dr. Hasan Basri Savaş’ın ödülünü de AÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya verdi.
GÜNGÖR PEKŞEN ÖZEL ÖDÜLÜ IŞIK YARGIN’A
Geçmiş Dönem Başkanı ve Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Güngör Pekşen adına 2010 yılından bu yana verilen “ANSİAD Girişimcilik Haftası Güngör Pekşen Özel Ödülü” de sahibini buldu. Özel ödülün, “Toplam kalite” anlayışını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak üzere Antalya Kalite Derneği Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar, bölgede kurumsal ve toplumsal bir bilinç yaratmak, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak, kadın girişimciliğini teşvik ederek, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı dönemindeki başarılı çalışmaları nedeniyle kadın girişimci Bahatur Turizm’in sahibi Işık Yargın’a verilmesi kararlaştırıldı. Işık Yargın’ın çalışmalarını anlatan tanıtım filminin ardından, ödülünü Burdur Valisi Hasan Kürklü’nün elinden aldı.
Güngör Pekşen özel ödülünün kendisi için anlam taşıdığını ifade eden Işık Yargın, “Hepimiz; kadın-erkek tırnaklarımızla kazarak, Türk ekonomisini bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Hep birlikte kanat çırparak bu güzel vatanı Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız” dedi.
YILIN GİRİŞİMCİSİ EROL KABADAYI
2014 yılı ANSİAD Yılın Girişimcisi Ödülü de, 2012 yılından beri yazılım sektöründe ortaya koyduğu başarılı çalışmalar ve son olarak Türk Telekom tarafından düzenlenen Pilott Programı ile 382 Teknoloji Girişimi, arasında 1. seçilerek büyük ödülü kazanan Avekon Yazılım’ın Ceo’su ve ANSİAD Üyesi Erol Kabadayı’ya verilmesi kararlaştırıldı. Törende Erol Kabadayı’ya ödülünü Antalya Valisi Muammer Türker verdi.
VALİ TÜRKER, “İLK 10 EKONOMİ ZOR DEĞİL”
Antalya Valisi Muammer Türker, yaptığı konuşmada tüm ödül kazananları kutlayarak, “Gençlerimizin fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugün geldiği noktada gençlere ve tüm müteşebbislere geniş imkanların sağlandığına vurgu yapmak istiyorum. Sadece para ile olmuyor, eşit ve adil olmak gerekiyor” dedi. Girişimciliğin inovasyonla bir anlam taşıdığını söyleyen Vali Türker, “Yeni beyin gücünü devreye sokarak, bilgiyi daha geniş ortamlarda kullanarak, 2023 hedefimize, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmemize hiç bir engel yok. Bu hedefin yolu da işte fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösteren bu gençlerden geçiyor” diye konuştu.
ÖNCE SERMAYE
Yılın Girişimcisi ödülünü alan Erol Kabadayı da, başarı öyküsünü anlatarak, “3 sene önce 2 mühendis arkadaş Teknokent’de bodrumdan bozma bir odada başladıkları serüvenin bugünlere gelmesinden çok mutlu olduklarını söyledi. Fikrinizin olması yetmiyor, burada sermaye çok önemli. Melek yatırımcı ve sermaye konusunda Antalya yetersiz. Biz de sermayeyi bulmak için İstanbul’un yolunu tuttuk. İstanbul’da çok imkan var. Fikrimiz olgunlaşma aşamasında iken girdiğimiz Avrupa Melek Yatırımcılar Ağının düzenlediği yarışmada 3. olduk. Ardından Türk Telekom tarafından girişim sermayesi, GooldMaster tarafından melek yatırım desteği alarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen mobil uygulama şirketi olduk ve bunun sonucu Türkiye birinciliği geldi” dedi.