Gündem Giyilebilir teknoloji kanseri oluşmadan önce teşhis edecek

Giyilebilir teknoloji kanseri oluşmadan önce teşhis edecek

26.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Taşınabilir telefon endüstrisine çok önemli katkılarda bulunan ancak akıllı telefon teknolojisine uyum sağlayamadığı için biraz çağın gerisinde kalan Finlandiya merkezli telekomünikasyon şirketi Nokia, giyilebilir teknolojiye yatırım yapıyor.

Giyilebilir teknoloji  kanseri oluşmadan  önce teşhis edecek

Şirket yakın bir zamanda giyilebilir teknolojinin hayatımızı kolaylaştırmasının yanı sıra sağlık sorunlarımızı da aylar öncesinden tespit edebileceğine inanıyor.

Haberin Devamı

Nokia CEO’su Rajeev Suri, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında bir panelde yaptığı konuşmada giyilebilir ürün teknolojisi sayesinde kanserli bir hücrenin tıbbi teşhisten aylar önce fark edilebileceğini belirtti. Küçültülmüş giyilebilir tarayıcılardan bahseden Nokia CEO’su, bu tarz ürünler sayesinde bir şeylerin belirgin hâle gelmeden engellenebileceğini öne sürdü. Suri, bunun için biyolojik emareleri doğru okumanın gerektiğini ifade etti.

Nokia’nın giyilebilir ürün portföyünde hâli hazırda fitness ve uyku takibi cihazları bulunuyor. Ancak şirket bir yandan da sağlık alanında kullanılabilecek giyilebilir teknoloji araştırmalara ciddi kaynak ayırıyor. Nokia’nın üzerinde çalıştığı ürünlerden birisinin glikoz, kolestrol ve laktik asit seviyelerini ölçebildiği belirtiliyor. Bu tarz ürünler, aynı zamanda doktor kontrolleri arasında sağlık durumunu izlemeyi kolaylaştırıyor. Suri bu tarz cihazlar sayesinde sağlık sektöründeki profesyonellerin insan sağlığını daha yakından izleyebileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı