Cadde Gizem Coşkun "Eyvah" ile çok iddialı

Gizem Coşkun "Eyvah" ile çok iddialı

16.06.2018 - 16:28 | Son Güncellenme:

Türk müziğine iddialı giriş yapan Gizem Coşkun, DMC etiketiyle çıkardığı ilk single çalışması "Eyvah"ı müzikseverlerin beğenisine sundu.

Gizem Coşkun Eyvah ile çok iddialı

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk müziği devlet korosu sanatçısı olan Gizem Coşkun sözü ve müziği kendisine ait olan Eyvah şarkısına Hasan Kuyucu yönetmenliğinde Santorini'de klip çekti. Gizem Coşkun "Cumhurbaşkanımız klasik Türk müziğini çok seviyor. Kendisine çokça konser verme şerefine nail oldum. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Yeniden dünyaya gelsem cumhurbaşkanlığı korosunda müziğime hizmet etmek isterdim. Devletin bünyesinde bir kurumda çalışmaktan şeref duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?
1991 Ankara doğumluyum. Liseyi Ankara’da bitirdikten sonra üniversite için ailemle İstanbul’a geldik. İTÜ Türk Musikisi Devlet konservatuarı mezunuyum. Mezun olur olmaz yine İTÜ devlet konservatuarında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladım. Haliç üniversitesinde yüksek lisans yaptım ve şu an Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda ses sanatçısı olarak çalışıyorum

Cumhurbaşkanlığı klasik Türk müziği korosunda çalışma nasıl? Cumhurbaşkanımız ‘a konser verdiniz mi?
Prof. Dr. Nevzat Atlığ tarafından kurulan Türkiye’nin ilk devlet korosunda çalışıyorum. 42 yıllık bir kurum. Herkes çok disiplinli. Haftanın 5 günü aylık konserlerimizin provalarını yaparak çalışıyoruz. Düşünsenize Münip Utandı’yla aynı koroda çalışıyorsunuz. Her günü başka feyz, başka keyif klasik Türk müziği severler ne demek istediğimi anlarlar. Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerine birçok kez konser verdik. Böyle bir kurumda çalışıp sevdiğiniz müziği sevdiğiniz insanlarla birlikte yapmak çok keyifli.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız hangi şarkıları seviyor?
Cumhurbaşkanımız en çok Göksel Baktagir’in eserlerini dinlemeyi seviyor.

Müzik piyasasına girme fikri nasıl oluştu?
Çok küçük yaşlardan beri müziğe ilgim var. 3 yaşındayken babam bir klavye (org) almıştı hiç unutmuyorum bütün gün kulaktan bir şeyler çıkartır akşam babam geldiğinde ona çalıştıklarımı göstermek için can atardım. Ankaralıyım ben Neşet Ertaş dinleyerek büyüdüm. Türk halk müziğini çok severim. Üniversitede biliyorsun zaten konservatuar okudum. Hayatımın her döneminde tsm, ve türküler vardı. Aklımda hiç popüler müziğe geçiş yoktu açıkçası ta ki kendi bestelerimi yapmaya başlayana dek. Buna keşif dönemi diyorum, kendi müziğimi yapmaya başladığım an kendimi keşfettiğimi gördüm. O zaman karar verdim popüler müziğe geçmeye. Şarkılarımda yaşanmışlık var insanların seveceğini düşünüyorum.

Nasıl bir proje oldu?
Çok kıymetli sanatçıların olduğu bir proje oldu. Şarkımı Okay Barış’a dinlettiğimde çok beğendi ve aranjesini yapmak istedi. Gece gündüz stüdyoda çalıştık ve ortaya böyle şahane bir aranje çıktı. Altan Turan, Hakan Yelbiz, Ali Yılmaz, Aykut Sütoğlu, Murat Bulut ve Çağlar Türkmen şarkının kahramanları. Menajerim klibi kesinlikle Hasan Kuyucu’nun çekmesini tavsiye etti. Hasan’la görüştük ve klibi Santorini’de çekmeye karar verdik.

Haberin Devamı

Santorini de neden klip çekmek istediniz? Sizi etkileyen bir özelliği var mı? Klip çekiminde ilginç olacak bir olay yaşadınız mı?
Şarkı ayrılığı anlatıyor. Ve yalnızlık teması var vermek istediğimiz imaj insanlardan uzaklaşmış ve yalnızlığını en saf ve en sade şekilde yaşayan güçlü bir kadın imajıydı. O yüzden Türkiye fikri hiç olmadı kafamızda. Mevsimden dolayı kalabalık olmayan bir ada, biraz rüzgar ve kırmızı sahil fikri kalbimi çaldı açıkcası o yüzden Santorini’de çektik.

Şarkı çıktıktan sonra nasıl tepkiler aldınız? Beklentilerinizi karşılığı oldu mu?
Sahildeki sahneleri çektiğimiz yer Red Beach diye bir yerdi. Günler öncesinden haberimiz vardı çekim tarihlerine “sarı kum fırtınası” denk gelecekti. Fakat bize böyle şahane bir görsel şölen yaşatacağını bilmiyorduk açıkçası. Çekim hazırlıklarını yaparken fırtına başladı, deniz inanılmaz dalgalı, sahil kırmızı ve hava sapsarı ve kimse yok... Ortamı düşünebiliyor musun ? Muhteşem. 7-8 saat suyun içinde kaldım donuyorum aslında ama öyle duygusal bir manzara ve ortam oluştu ki ekip ağlıyor ve yabancılar şarkının sözlerinden bi haberler :)) Böyle muhteşem bir 3 gün geçirdik Santorini’de ve güzel anılar bırakarak ayrıldık.

Haberin Devamı


Müzik piyasasına yeni girmiş biri olarak kısa zaman içerisinde gördükleriniz ve yaşadıklarınızdan yola çıkarak soruyorum nasıl değerlendiriyorsunuz?
Şarkı keşfedenler tarafından çok beğenildi. İnsanlar kendilerinden bir parça buluyorlar ve benimsiyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor tabii. Hayattan hiçbir zaman uç beklentilerim olmadı, hedeflerimi hep yüksek tuttum ama hedefe ulaşmak için hep ufak ve sağlam adımlar atmayı tercih ettim. Bu da benim için öyle bir adım yavaş yavaş ilerleyip insanların duygularına dokunmak ve yaralarına şifa olmak istiyorum

Haberin Devamı

Nasıl bir plan çizdiğiniz kariyerinizle ilgili?
Müzikalite ve popülaritenin yer değiştirdiği ve tüketimin bolca yapıldığı bir dönemdeyiz maalesef. Çeşit fazla tüketim daha da fazla. Her geçen gün yer edinmenin zor olduğu bir piyasaya girdiğimi görüyorum bu beni ürkütüyor ama ben gerilim severim :))

Son olarak ne söylemek istersiniz?
Müzik benim hayatım bu piyasada kalıcı olmak istiyorum. ben şarkı yazayım insanlar dinlesin, yaralarını sarsın, sevsin onlar tükettikçe ben daha da çok yazayım istiyorum.