Gündem Şule'nin ölümünden hemen önce sosyal medyada bunları paylaşmışlar!

Şule'nin ölümünden hemen önce sosyal medyada bunları paylaşmışlar!

19.07.2018 - 16:54 | Son Güncellenme:

Ankara’da lüks bir plazanın 20. katından atılarak öldürüldüğü iddia edilen Şule Çet’in yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Olayın yaşandığı plazanın 20. katındaki görüntüler önceki gün bilirkişiye gönderilirken, şüphelilerden Çağatay Aksu’nun arkadaşı Mustafa A.’nın bilgi sahibi olarak yeniden ifade vermesine karar verildi.

Şulenin ölümünden hemen önce sosyal medyada bunları paylaşmışlar

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, "Dışarıda dört erkek bir de Şule bulunuyordu. Daha sonrasında iki erkek ayrılırken, Çağatay Aksu, Berk Akand ve Şule ofise geçiyor. Kafede oturduktan sonra ayrılan iki erkekten biri olan Mustafa A. olaya ilişkin bilgi sahibi olarak savcılığa tekrar ifade verecek" dedi. Yıldırım, şüphelilerce olaydan önce sosyal medya üzerinden altı video paylaşıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturma kapsamında olayın yaşandığı plazanın 20. katındaki görüntülerle birlikte elde edilen diğer görüntüler, önceki gün İstanbul Adli Tıp Kurumu’na ulaştırıldı. Soruşturmanın akıbetiyle ilgili Milliyet’e konuşan Çet ailesinin avukatı Yıldırım, "Önemli gelişme olarak olayın yaşandığı plazanın 20. katındaki kamera görüntüleri de önceki gün geldi. Diğer elde edilen olay öncesi ve sonrasına ait bütün kamera görüntüleriyle beraber tekrar bilirkişiye gönderildi. Orada detaylı inceleme yapılacak" dedi.

TEKRAR İFADE VERECEKLER

Genç kızın şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada olayın yaşandığı ofisin sahibi ve şüpheli Çağatay Aksu’nun yakın arkadaşı Mustafa A.’nin bilgi sahibi olarak tekrar ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Mustafa A.'nın olayın yaşandığı gün şüpheliler ile Şule’nin dışarıda oturduğu grubun içerisinde yer aldığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Dışarıda dört erkek bir de Şule bulunuyordu. Daha sonrasında iki erkek ayrılırken, Çağatay Aksu, Berk Akand ve Şule ofise geçiyor. Kafede oturduktan sonra ayrılan iki erkekten biri olan Mustafa A. olaya ilişkin bilgi sahibi olarak savcılık tarafından tekrar ifadesi alınacak."

Şule’nin arkadaşı Naz ile aynı evi paylaştığı ve telefonda son olarak konuştuğu kişi olarak görülen ev arkadaşının da tekrar bilgi sahibi olarak ifade verecekleri öğrenildi.

BİLGİSAYAR İNCELENECEK

Yıldırım, olayın yaşandığı sırada odasında uzanarak müzik dinlediğini iddia eden şüphelilerden Berk Akand’ın bilgisayarının incelenmesi talebinde bulunduklarını dile getirdi. Yıldırım, "Olay sırasında Berk Akand yan odada uzandığını ve bilgisayarıyla zaman geçirdiğini söylüyordu. Ne olduysa o zaman diliminde olduğunu dile getiren Akand’ın bilgisayarının incelenmesini talep ettik. Büyük olasılıkla o konuda bir adım atılacak ve bilgisayar incelenecek. Böylelikle Akand’ın olay sırasında söylediği gibi bilgisayarıyla zaman geçirip geçirmediği, hangi saatler arasında bilgisayarını kullanıp kullanmadığı ortaya çıkacak" dedi.
SOSYAL MEDYADAN 6 VİDEO PAYLAŞILMIŞ

Şüpheliler tarafından olaydan önce sosyal medya üzerinden altı video paylaşıldığını dile getiren Yıldırım, "Bu videolar 00.37’de başlıyor, 02.56’da son buluyor. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden paylaştıkları videoların saati ve süreleri ise şöyle; 00.037’de 1 dakikalık, 00.39’da 39 saniyelik, 00.45’te 30 saniyelik, 01.32’te 1 dakika 23 saniyelik, 01.47’de 37 saniyelik, son olarak da 02.56’da 38 saniyelik bir video paylaşılıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"KLAVYEDE, MASADA VE İÇECEK KUTUSUNDA PARMAK İZİ VAR"

Yıldırım, olayın ardından düzenlenen ön raporda ofis içerisindeki 25 ayrı noktada yapılan çalışmalarda Çet’nin bilgisayar klavyesinde, masada ve içecek kutusunda parmak izine rastlanıldığını ancak pencere çevresindeki hiçbir bölgede parmak izine bulunmadığını ifade etti.