Teknoloji Gizemli bir hesap milyonlarca dolarlık Bitcoin'ini bağışlıyor

Gizemli bir hesap milyonlarca dolarlık Bitcoin'ini bağışlıyor

18.12.2017 - 15:36 | Son Güncellenme:

Kimliğini açıklamayan bir kullanıcı kişisel olarak başlattığı Pineapple Fund projesiyle milyonlarca dolar değerindeki Bitcoin’ini ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını açıkladı.

Gizemli bir hesap milyonlarca dolarlık Bitcoinini bağışlıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Reddit’te Bitcoin meraklıları tarafından açılmış r/Bitcoin adlı toplulukta kullanıcılar ilginç bir gönderiye şahit oldu: “Hayır için 5057 adet Bitcoin bağışlamak istiyorum. Sizlere Pineapple Fund’u takdim edeyim.”

Şu an ki Bitcoin değerine göre bu miktar yaklaşık olarak 394 milyon 344 bin 860 TL’ye denk geliyor. Pineapple Fund’a dair yapılan diğer açıklamalar ise şu şekilde:

“Merhaba! Birkaç yıl önce Bitcoin işine girdiğim zamanları hatırlıyorum. Bitcoin ilk kez iki haneli rakamlara ulaştığında bunun büyük bir başarı olduğunu düşünmüştüm. Bitcoin’in 15, 20, 30 Dolar’a doğru yükselişini heyecanla izledim. Sonra da BAM! Bugün Bitcoin’in değerinin 17 bin 539 Dolar olduğunu görüyorum. Bazen olanlara hala inanamıyorum. Bitcoin hayatımı değiştirdi. Harcayabileceğimden çok daha fazla param var. Hayattaki amaçlarımın, hedeflerimin ve motivasyonlarımın X milyon Dolar’la ya da aşırı zengin olmakla bir bağlantısı yok. O yüzden Bitcoin’lerimin çoğunu hayır işleri için bağışlamaya karar verdim. Bu projeye The Pineapple Fund adını veriyorum."

Haberin Devamı

Gizemli bir hesap milyonlarca dolarlık Bitcoinini bağışlıyor

Projenin sahibinin Inverse’le yaptığı röpörtajda, fonun öncelikle bağış yapacağı kurumların tıbbi araştıma, vahşi yaşamı koruma, insan ihtiyaçları, cinsel tacizle mücadele ve dijital müdafaa alanında çalışanlar olacağını belirtti. Kimliğini açıklamama sebebi olarakta amacının ün elde etmek olmadığını söyledi.

Şu ana kadar 8 farklı hayır kurumuna bağış yaptığını açıklayan yatırımcı bu bağışların blockhain işlemlerini de paylaştı. Bu kurumlardan Afrika’da temiz su ihtiyacı için kurulmuş olan The Water Project ve internet kullanıcıların haklarını savunan Electronic Freedom Foundation’a 1’er milyon destek verildi.