Tatil Gizli cennet Uçansu Şelaleleri

Gizli cennet Uçansu Şelaleleri

28.09.2017 - 09:12 | Son Güncellenme:

Uçansu Şelaleleri ziyaretçileri büyülüyor. Kar suyuyla beslendiğinden kış ve bahar aylarında daha da gür akan Uçansu Şelaleleri, yaz aylarında turistlerin akınına uğruyor. Aşağı Uçansu ve Yukarı Uçansu olmak üzere iki bölgeye ayrılan Uçansu Şelaleleri'nin aşağı kısmındaki akıntı daha fazla. Peki Uçansu Şelaleleri nerede? Uçansu Şelaleleri'ne nasıl gidilir? Ayrıntılar haberde...

Gizli cennet Uçansu Şelaleleri

Uçansu Şelaleleri nerede?
Antalya'nın Serik ilçesinin Kozan mahallesi sınırları içinde yer alan Uçansu Şelaleleri, il merkezine 70 kilometre uzaklıkta. Serik'e de 54 kilometre uzaklıkta olan Uçansu Şelaleleri'nin denizden yüksekliğiyse 400 metre. Havutlu ve Bal derelerinin birleşmesinden oluşan Uçandere, Uçansu Şelalelerini oluşturur.

Haberin Devamı

Uçansu Şelaleleri'ne nasıl gidilir?
Antalya'nın Serik ilçesi sınırları içinde yer alan Uçansu Şelaleleri, il merkezine 70 kilometrelik bir uzaklığa sahip. Gebiz beldesine bağlı Akçapınar köyünde yer alan Uçansu Şelaleleri'ne ulaşım için Serik yolu takip edilmeli. Serik yolu üzerinde bulunan Abdulrahmanlar-Gebiz sapığında bu yöne girilmelidir. Gebiz'e ulaştıktan 17 kilometre sonra da Uçansu Şelaleleri karşınıza çıkacak. Yolculuğun biraz zahmetli olacağını baştan ifade edelim. Ancak Uçansu Şelaleleri'nin sahip olduğu manzara bu zahmete değer. Bölge henüz tam manasıyla tanınmadığından yakınlarda dahi adres sorulduğunda cevapsız kalma ihtimaliniz var.

Gizli cennet Uçansu Şelaleleri

Uçansu Şelaleleri'nde ne yapılır?
Dört mevsim ziyaret edebileceğiniz Uçansu Şelaleleri, yaz aylarının bazı günlerinde aşırı sıcaklardan ötürü kuruma ihtimaline sahip. Uçansu Şelaleleri'ne gelenler genellikle manzaranın tadını çıkarıp suda yüzmeyi tercih ediyor. Bunun dışında bölgenin sahip olduğu doğal koşullar Uçansu Şelaleleri etrafında birçok doğa sporunu yapmayı elverişli kılıyor. Mayıs'tan Ekim ayına kadar Uçansu Şelaleleri'nde rafting yapma imkanına sahipsiniz. Öte yandan bölge doğa yürüyüşleri için de oldukça uygun. Ayrıca Pednelissos Antik Kenti de Uçansu Şelaleleri yakınında yer almakta. Bodrumkaya mevkiinde bulunan harabeler, antik döneme ait kalıntılara ev sahipliği yapmakta.

Haberin Devamı

Gizli cennet Uçansu Şelaleleri

Aziz Paul Yolu nerede?
Aziz Paul Yolu Antalya'nın 10 kilometre doğusundaki Perge'den başlayıp Eğirdir Gölü'nün kuzeydoğusundaki Yalvaç'a kadar süren 500 kilometre mesafeye sahip bir rotadır. Katetmesi 27 gün süren bu yol, Türkiye'nin en uzun ikinci yürüyüş rotası olma özelliğini de taşıyor. Hıristiyanlığı Anadolu ve sonrasında da Avrupa'da yayan Aziz Paul'un kullandığı güzergah bugün bu dine inananlar tarafından kutsal kabul ediliyor. Hıristiyanlar için HAc Yolu olan bu güzergah her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Uçansu Şelaleleri de bu yol üzerinde yer almakta.

Uçansu Şelaleleri'nde nerede kalınır?
Yerleşim yerlerinden uzakta bulunan Uçansu Şelaleleri'nde birkaç bungalov ev dışında konaklayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmamakta. Uçansu Şelaleleri'ne gelen turistler genellikle bölgeyi günübirlik ziyaret etmekte.