Gündem Gizli projelerin ihaleleri Öksüz’le ilişkili şirkete

Gizli projelerin ihaleleri Öksüz’le ilişkili şirkete

19.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akıncı davasında çapraz sorgusu yapılan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Aydemir Taşçı, bazı gizli projelerin FETÖ sanıklarının sahibi olduğu Milsoft isimli yazılım şirketine verilmesinin kendisinin yetkisinde olmadığını, TSK’da ihale sisteminin belli olduğunu söyledi...

Gizli projelerin ihaleleri Öksüz’le ilişkili şirkete

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın görülmesine dün devam edildi. Duruşmada, darbe girişimi tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı görevinde bulunan eski tuğgeneral Aydemir Taşçı’nın çapraz sorgusu yapıldı.

Haberin Devamı

Taşçı, başında bulunduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’nın bazı işlerini, haklarında FETÖ soruşturması bulunan kişilerin sahibi olduğu Milsoft isimli yazılım şirketine verdiği iddilarını reddederek bu işlemlerin kendisinden önce başlatıldığını ileri sürdü. Taşçı, projelerin gizli olduğunu, içeriğini söylemeye yetkisinin bulunmadığını ifade etti.
Müşteki avukatı Fatih Atalay da söz konusu şirketin FETÖ firarisi Adil Öksüz’e 234 bin lira yolladığını, şirketin sahibi Mehmet Sungur’un, dosyanın sivil sanıklarından Kemal Batmaz ile ortaklığı bulunduğunu belirterek, “Bunlar hava kuvvetlerine yazılım işi yapıyor. Bu firmayı hiç araştırdınız mı” sorusunu yöneltti. Taşçı ise Silahlı Kuvvetler’de ihale usulünün belli olduğunu, ilgili firmaların devletin istihbarat birimlerinden soruşturulduğunu, olumsuz bir tespit bulunan firmaların ihaleye giremediğini kaydetti

Haberin Devamı

‘Raporsuz ihale olmaz’

Taşçı, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ihale sistemi bellidir. Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan, emniyetten, jandarmadan sorulur, sakıncası varsa ihaleye sokulmaz. Bu kurumlardan gelen cevaplara bakılsın, bu şirketin FETÖ ile bağlantısı var mı, yok mu bakılsın? Oralardan gelen temiz raporu olmadan bu şirket kuruma giremez. İhale dosyasına bakılsın ve kimin ne cevap verdiği görülsün. O bilgiye haiz olup da vermeyene sorulsun bu soru” dedi.

‘İhbar görmedim’

Taşçı, bir soru üzerine 15 Temmuz’da Genelkurmay’da yapılan terörle mücadele koordinasyon toplantısında, akşam saatlerinde Akıncı’da da bir toplantı yapılacağının gündeme gelmediğini, Ankara’ya yönelik bir terör saldırısı ihtimalinin konuşulduğuna şahit olmadığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast timinin başında olan darbeci general Gökhan Sönmezateş’e ilişkin bir ihbar gelip gelmediği sorulan Taşçı, böyle bir ihbar görmediğini söyledi.

Kuzu’nun oğluna para yatırmış

Taşçı, “Paşa” lakaplı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın sanıklarından eski astsubay Zekeriya Kuzu’yu, Çiğli’de görev yaptığı dönemden tanıdığını, kendi çocuğunun askerlik yemin töreninde konakladığı tesislere ilişkin masrafların ödemesine dair de Kuzu’nun oğlunun hesabına bir miktar para yatırdığını söyledi.