Gaziantep GKV'li miniklere birinci sınıftan mektup geldi

GKV'li miniklere birinci sınıftan mektup geldi

10.06.2016 - 14:01 | Son Güncellenme:

Okul öncesi eğitimlerini tamamlayan minik öğrencilere, başlayacakları birinci sınıfta yaşayacakları süreç, kuklalar eşliğinde mektuplar okunarak anlatıldı.

GKVli miniklere birinci sınıftan mektup geldi

Okul öncesi eğitimlerini tamamlayan minik öğrencilere, başlayacakları birinci sınıfta yaşayacakları süreç, kuklalar eşliğinde mektuplar okunarak anlatıldı.
Gaziantep’te mezun olan öğrenciler, yıllarını geçirdiği okula veda etmenin üzüntüsünü yaşarken, alt sınıflardaki çocuklar ise bir üst sınıfa geçmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyor. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında hayata geçirilen Birinci sınıftan Mektup Var projesi kapsamında okul öncesini tamamlayarak ilkokul birinci sınıfa gidecek olan öğrencilere, GKV Özel Okulları birinci sınıf öğrencileri tarafından birer mektup yazılarak gönderildi. Öğrencilerin birinci sınıfta yaşayacakları bir çok konu üst sınıftaki abla ve ağabeyleri tarafından yazılan mektuplarda anlatılırken, mektuplar kuklalar eşliğinde okundu. Okulun Rehberlik servisinde görev yapan psikologlar Gökçen Bindal ve Fatoş Okuyucu önderliğinde gerçekleşen mektup okuma etkinliğinde öğrenciler, eğlenerek öğrendi.
Bu tür etkinlik ve eğitici faaliyetlerle ise okul öncesi eğitim alan öğrencilerin ilkokulda kendilerini bekleyen eğitim süreci hakkında bilgilendirilmesi hedeflenirken, miniklerin ileriye dönük okul fobisinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor. GKV Özel Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisi Anaokulu Psikoloğu Gökçen Bindal ve İlkokul Psikoloğu Fatoş Okuyucu, etkinlik hakkında bilgi vererek, "Anaokulu öğrencileri bu yıl anaokulunda mezun olup yepyeni bir döneme merhaba demek için yolun sonundalar. Bir yandan anaokulundan ayrılmanın buruk duygusu diğer yandan ise 1. sınıfa geçmenin heyecanını ve sevincini yaşamaktadırlar. Onları ilkokula, yeni bir döneme hazırlamak çocuğun sosyal duygusal açıdan hazır olması ve iç dünyalarını dışa vurmaları çocuklar için önemlidir. Çünkü okul çağı çocuğun aile yuvasından çıkıp dış dünyaya açıldığı toplumsal çevreye iyice karıştığı çağdır. Çocuklarla anaokulunda neler yaptıklarını, orada kendilerini nasıl hissettiklerini ve oradan ayrılacakları için içsel olarak neler yaşadıklarını ve ilkokulda nelerle karşılaşacaklarını konuşmak paylaşmak çocuklara iyi gelecektir. Çocuklarla hem anaokulundan ayrılmanın üzüntüsünü, ilkokula başlamanın da sevincini yaşatacak uygulamalar yaptık. Çocukların keyif alarak izlediği ve erken çocukluk döneminde eğitimde önemli eğitim materyali olan kuklalarla çocukların iç sesini dışa vurmaları sağlandı. “1.sınıftan mektup var” adlı projede 1. Sınıflar 1.sınıfla ilgili yaşadıkları deneyimlerini anaokulu öğrencileriyle paylaşmak için mektup yazdılar. Daha sonra bu mektuplar anaokuluna gönderilerek; gelen mektupları minik GKV lilere okuduk. Okula başlamak çocukların yeni bir sosyal çevreye girmesi, bağımsızlığa adım atmasıdır. 1.sınıfta öğrencilerini, kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlayan bazı sorumluluklar beklemektedir. Bu yüzden çocuklarla önceden ne yaşayacağını bilmesi konusunda konuşmak, oyunlarla o süreci anlatmak; 1.sınıfı daha rahat atlatmalarını sağlamaktadır. Bu uygulamayla çocuklar hem duygularını hem de kendilerini daha rahat ifade etmektedir. Bir sorunla karşılaştığında ise etrafındakilerden yardım almayı öğrenmelerini sağlamaktadır. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyor, yeni eğitim-öğretim dönemine bilinçli ve sağlıklı şekilde başlamalarını temenni ediyorum” dedi.