Ankara Göçmen Çocuklar Terör Örgütleri Konusunda Bilgilendirilecek

Göçmen Çocuklar Terör Örgütleri Konusunda Bilgilendirilecek

05.02.2018 - 19:39 | Son Güncellenme:

BÖF Şube Müdürü Afat: "Amacımız çocukların terör örgütlerinin hedefi haline gelmemesini sağlamak ve onların tuzaklarına düşmemesini engellemek"

Göçmen Çocuklar Terör Örgütleri Konusunda Bilgilendirilecek

ANTALYA (AA) - Türkiye'deki göçmen ailelerin çocuklarının terör örgütleri konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan çalışma kapsamında, göçmen çocuklarla sahada çalışma yapan kamu personeline yönelik kurs düzenlendi.

Haberin Devamı

Kemer ilçesi Göynük Mahallesi'nde bir otelde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen programa, sahada göçmen ailelerle temasta olan kamu kurumlarının personeli katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında eğitim gören 12-18 yaş aralığındaki göçmen çocukların terör örgütleri konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı programda, Türkiye'deki göçmenlerin kültür yapıları, içerisinde bulundukları sosyal ve ekonomik zorluklar, toplumsal hayata uyum konusunda karşılaştıkları sorunlar ile terör örgütlerinin eleman temininde hedef kitle olma riskleri değerlendirildi.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Şube Müdürü Mülkiye Afat, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursa katılan kamu görevlilerinin, göçmen çocuklara yönelik sahada uygulayıcı olarak, göçmen çocukları topluma entegre etmek ve terör örgütlerinin hedefi haline gelmemeleri çalışma yapacaklarını belirtti.

Şube Müdürlüğü olarak Türkiye'deki gençlerin ve göçmen çocukların terör örgütlerinin tuzaklarına düşmemeleri adına faaliyetler yaptıklarını anlatan Afat, söyle konuştu:

"Göçmen çocuklara terörle ilgili bilgilendirme seminerleri yapıyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ülkemizin milli birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmek ve aşılamak adına gezi ve sportif faaliyetler yapıyoruz. Terör örgütleri gençlerin bazı yoksunluklarını, sıkıntılarını ve ergenlik döneminde yaşadıkları kişilik kazanmalarını engellememe adına onları bilinçlendiriyoruz. Amacımız çocukların terör örgütlerinin hedefi haline gelmemesini sağlamak ve onların tuzaklarına düşmemesini engellemek."

Kursun açılışına, TEM Dairesi Başkan Yardımcısı Yavuz Sadıç da katıldı.