Göğüs Estetiği / Meme Büyütme

Göğüs estetiği teknikleri, ameliyat öncesi ve sonrası resimler, silikon markaları hemen hemen artık kolaylıkla ulaşacağımız bilgiler arasında yer almaktadır. En iyisi kas altı mı kas üstü mü, yoksa meme ucundan veya meme altından koymak mı en doğrusu, meme küçültmede iz nasıl olur, ne zaman spora başlayabilirim? bunları hem internetten öğrenmek mümkün hem de doktorunuzla yaptığınız ön görüşmede bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ama göğüs estetiği için başvurmuş bir kişinin psikolojisi ile ilgisi bilgiye rastlamak neredeyse imkansızdır. Bu konuda kadınları daha iyi anlayabilmek için psikoloji ile ilgili eğitimler aldım. Empati yapabilmek için ben de bir kadın olmama rağmen, her kadının beklentisi farklı olduğu için bunu çözmek benim açımdan önemliydi.

Haberin Devamı

İlk başlarda Türk kadınlarına göğüs büyütme ameliyatı yaptığım için sadece onları değerlendirebildim. Onların psikolojisini neden göğüs estetiği ameliyatı istediklerini istatiksel olarak inceledim. Sonra Avrupa’da yaşayan Türk kadınları estetik ameliyat olmak için gelmeye başladı. Onları da yakından gözlemledim. Sonra onlarla beraber diğer milletlerden arkadaşları geldi. Alman, İsviçreli, Hollandalı… Sonra Türkiye'de estetik cerrahi’nin popüler olmasıyla, sağlık turizminin artmasıyla Kıbrıs’lı kadınlara, Azerbaycan’lı kadınlara göğüs estetiği yaptım. Ve Türkiye’nin Ortadoğu’da sağlık turizmine açılmasıyla beraber Fas’lı kadınları, Dubai’li, Mısır’lı, Suudi Arabistan’lı kadınları ameliyat ettim. Sonra internet sayesinde dünyanın her yerinden insanları ameliyat ettim. Sonunda gördüm ki kadın her yerde aynıydı. Milleti, ülkesi, eğitimi, dini hiç farketmiyordu, benzer ruh halleriyle göğüs estetiği olmak istiyorlardı. Kadın için göğüs önemliydi. Vücudunda farklı bir yere sahipti. Çağlar ötesinden gelen bir duyguydu, bir iç güdüydü. Göğsün kadınlığın simgesi olduğu bilinçaltına kaydedilmişti. Hem aynaya baktığında kendini beğenmeliydi, hem de hayatındaki insan onu beğenmeliydi. Dünyanın neresine gitseniz bu böyleydi.

Ama tabi herşey de olduğu gibi güzellik kavramı da göreceliydi. Bazılarımız için küçük göğüsler en güzelken, bazılarımız için çoook büyük göğüsler çok güzeldi. Kimi damla şeklinde göğsü çok güzel bulurken, kimi de yuvarlak göğüsler istiyordu. Bazı kadınlar doğal göğüsler isterken bazı kadınlar da iddialı göğüsler istiyordu. Her zaman olduğu gibi biz estetik cerrahlara yine önemli bir görev düşüyordu; dinlemek………

Haberin Devamı

Herkesin farklı bir hikayesi var, dinlemek lazım…

Op.Dr.Eser Aydoğdu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı