Ankara Gökçeada'da Altın Madeni Kurulacağı İddiası

Gökçeada'da Altın Madeni Kurulacağı İddiası

08.12.2017 - 18:06 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Çetin: "Bizler Gökçeada'da yaşayanlar, Gökçeada'yı sevenler burada bir altın madeni istemiyoruz"

Gökçeadada Altın Madeni Kurulacağı İddiası

ÇANAKKALE (AA) - Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, ilçesinde, özel bir maden şirketi tarafından altın madeni kurulacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Bizler Gökçeada'da yaşayanlar, Gökçeada'yı sevenler burada bir altın madeni istemiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Çetin, yaptığı açıklamada, geçen günlerde Yuvacık mevkisine bir altın madeni kurulacağı konusunda, adada bir ÇED raporu süreci başladığı yönünde duyum aldıklarını belirtti.

Bunun ardından söz konusu başvuruyla ilgili olarak yaptıkları araştırmada, başvuruyla ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun (ÇED) hazırlanmasıyla konusunda kamuoyuna duyuru yapıldığını tespit ettiklerini anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Kuzey Ege'nin önemli turizm destinasyonlarından Gökçeada çeşitli turizm seçenekleriyle, organik tarımıyla, bozulmamış doğasıyla tanınan bir yer. Bu adada kesinlikle altın ve gümüş madeni aranmasına, çıkarılmasına, buraya bir maden tesisi kurulmasına karşıyız. Dünyanın ilk ve tek Cittaslow adasında böyle bir katliama boyun eğmemiz söz konusu değildir. Bizler Gökçeada'da yaşayanlar, Gökçeada'yı sevenler burada bir altın madeni istemiyoruz. Buna kesinlikle karşıyız. Burası organik bir ada, burada dünyanın en temiz en güzel turizmi yapılmakta."