Ekonomi Gökçek: Başkent OSB Ankara'nın gururu

Gökçek: Başkent OSB Ankara'nın gururu

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret ederek, organize sanayi bölgelerine her türlü yardımı yaptıklarını ve taleplere destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Gökçek, Başkent OSB’nin çok modern ve Avrupai bir görünümü olduğunu belirterek, “Ankara’nın gurur kaynağı olan sanayi bölgesi sizsiniz. Yol boyunca geçerken gördüğümüz müesseseler, beni Avrupa üstünde hissettirdi. Böyle bir duygu verdiğiniz için de bir belediye başkanı olarak gurur duyuyorum” dedi.

Gökçek: Başkent OSB Ankaranın gururu

Toplantıda, ilk belediye başkanı olduğu yıldan bugüne kadar sanayi ve ticareti desteklemek için hazır olduğunu söyleyen Gökçek, “Özellikle son 6 yıl içerisinde Ankara için bazı hedefler koyduk. Özellikle ticarette kişi başına metrekareye vurduğumuzda kesinlikle 1 numara, sanayide 2 numara olmalı. Ticarette şu anda kişi başına metrekare bazında AVM’ler olarak şu anda bir numarayız. İstanbul’u geçtik. Sanayide ise 2 numara olduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Eleman yetiştiriyoruz’

Bugüne kadar sanayiciler ne istediyse yapmaya hazır olduğunu hatırlatan Gökçek, “Sanayiye yapmış olduğunuz yatırımlar sayesinde, sizlerin ve bizlerin sayesinde Ankara’ya muhteşem bir istihdam temin ediliyor... Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ile birlikte 11 yıldır işbirliği yaparak 56 branşta BELTEK kursları veriyoruz. Eğitim verip ara eleman yetiştiriyoruz. Siz ara eleman bulamıyorsunuz. O yüzden okullar kuruyorsunuz. Biz sizden beş kuruş istemiyoruz. 3 aylık kurslarımız var. İstediğiniz branşlarda eleman isteyin, iş garantisi verin, size elemanı yetiştirip gönderelim” dedi.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şadi Türk de yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerine dikkat çekerek, “Özellikle Eskişehir Yolu ile Başkent OSB arasına yapılan 6 kilometrelik yolla nefes aldık. Başkanlığınız süresince Ankara sanayi şehri oldu. Bunda Başkent OSB’nin gerçekten etkisi çok fazla” dedi.