Ankara Gökçek'ten, Meclis Üyelerine "15 Temmuz" Sunumu

Gökçek'ten, Meclis Üyelerine "15 Temmuz" Sunumu

17.03.2017 - 22:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, meclisi üyelerine, halkın FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında verdiği mücadeleyi görüntüler eşliğinde yaptığı sunumla anlattı

Gökçekten, Meclis Üyelerine 15 Temmuz Sunumu

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine, halkın, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında verdiği mücadeleyi görüntüler eşliğinde yaptığı sunumla anlattı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin konferans salonunda meclis üyeleriyle bir araya gelen Gökçek, sunumunda FETÖ'nün, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Samanyolu televizyonu ve Zaman gazetesi ile darbeyi insanların bilinçaltına yerleştirmeye yönelik mesajlar verdiğini ifade etti.

Meclis üyelerine 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasındaki mücadelenin kamera kayıtlarını izleten Gökçek, darbe koşullarının artık ortadan kalktığını, suikast ve benzeri değişik girişimlere karşı da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Sunumun ardından meclis üyeleri darbe girişiminin başarısız kılınmasında Gökçek’in ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarını bildiklerini, ancak görüntülerle tekrar yaşadıklarını ifade ettiler.

Haberin Devamı

- "Ankara’da Meli·h Gökçek çok önemliydi"

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut da darbe gecesinde saat 03.00 sularında Başkan Gökçek’in kendisini arayarak, "TÜRKSAT’la ilgili destek olalım" dediğini aktardı. TÜRKSAT’a gittiklerinde orada önce ASKİ’nin elemanlarını gördüğünü belirten Turgut, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bir tane ambulans vardı, içeride yaralı olduğunu söylüyorlardı. Ben de bütün arkadaşlarıma mesaj çektim. O sırada uçak, 250-300 metre mesafeden bomba attı, daha önce helikopterler taramıştı. Nizamiyeden 50 metre gerideydik, uçak tekrar bir tur atıp, bir bomba daha attı. Tabii biz de geri çekildik, oradan Gölbaşı’na gittik.

O gece Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Ordu Komutanımızın, Devlet Bahçeli’nin konuşması önemliydi, Ömer Halisdemir’e, şehitlerimize teşekkür borçluyuz ama Ankara’da da birebir Melih Gökçek çok önemliydi, bunu her yerde de anlatıyorum."