Gökhan Özen

  • İsim
    : Gökhan
  • Soyad
    : Özen
  • Mesleği
    : Şarkıcı
  • Doğum Tarihi
    : 29.11.1979
    1979-11-29
  • Cinsiyeti
    : Erkek
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Türk şarkıcı, müzisyen, söz yazarı, besteci, aranjör, müzik direktörü ve oyuncu.
 
 
Hayatı
 
1979 Yılında Ankara'da doğmuştur. 6 Yaşında Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu imtihanlarında yüksek başarı göstererek ilk müzik eğitimine burada çok sesli koroda başlamıştır. Dünya çapında klasikleşmiş opera eserlerini 3 sene boyunca bir çok kez koro ile birlikte sahnede sergiledi.
 
Kariyeri
 
2000 yılında Özelsin isimli ilk albümünü piyasaya çıkardı ve sadece 1 video klip Üşüyorum ile uzun yıllar boyunca satışı devam etti ve tirajı yarım milyon satış rakamına ulaştı. Bu albüm içerisinde, günümüzde hâlâ dinlenilen; Dayanamam, Yüreğinden Uzaklarda, Özel Kız gibi şarkıları barındırmaktadır.
Ardından 2001 yılında, çoğu beste ve aranjelerin kendisine ait olduğu Duman Gözlüm albümü ile Aramazsan Arama, Tabir-i Caizse, Dön Çarem gibi hitler çıkardı. 2001 senesinde Özen’in ünü ülke sınırlarını aştığında henüz 20 yaşında idi.
2002 'de yılında ise bu albümdeki şarkıların remixlerinden oluşan Duman Gözlüm remix albüm" yayımlanmıştır.
2003 yılında çıkarttığı, içerisinde Her Şeyde Biraz Sen Varsın, Aman Boşver, gibi şarkılarının bulunduğu Civciv adlı albümü ile satış rekorları kırdı, albümün çıktığı gün itibariyle 3 günde 300 bin satış rakamına ulaşmayı başarmıştır. Mü-yap'ın Diamond ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca bu albümdeki 12 şarkının da söz müziği kendisine aittir.
2004 yılında çıkarttığı içerisinde Sana Yine Muhtacım, Dayanamam'ın yeni versiyonunun bulunduğu Aslında albümüyle başarısını pekiştirdi.
2005 yılında kayıtlarını Londra’da yaptığı ve kariyerinde ilk kez İngilizce bir şarkıyı seslendirdiği Londra merkezli dünyaca ünlü starlara sayısız hit parça hazırlamış Ministry Of Sound - Gökhan Özen işbirliği ile içerisinde; sözü müziği Nazan Öncel'e ait olan Benim İçin N'apardın şarkısının da bulunduğu Kalbim Seninle - One More Time isimli maxi single, Bu maxi single ile de Mü-yap satış ödülünü aldı.
2007 yılında, içerisinde Tövbeliyim, Ağlamak Sırayla, İnkâr Etme gibi parçaların da olduğu Resimler & Hayaller albümü,
2008 yılında ise çıkardığı Bize Aşk Lazım maxi single’ı ile yine herkesin diline şarkılarını dolamayı başardı. Bu albümle de Mü-yap satış ödülünü aldı.
2010 yılında Daha Erken single ve Başka albümünü çıkarmıştır.
2012 yılında, Demet Akalın'ın albümünde bulunan; sözü, bestesi, aranjesi kendisine ait olan Yıkıl Karşımdan şarkısında ilk kez düet yapmıştır.
2013 yılının en başarılı albümlerinden Milyoner’i sevenleri ile kavuşturdu, albümün çıkış şarkısı Budala çok büyük ilgi gördü. Albümdeki Ne Fark Eder isimli slow şarkısı klipsiz olmasına rağmen 2013'ün yaz mevsiminde dahi en çok dinlenen şarkılardan biri oldu. Kariyerinde 2000 - 2013 yılları arasında çıkan 10 albümle neredeyse 5 milyon albüm satışına ulaştı.
Bir çok hit şarkıya imza atan Özen, 7 albüm 3 single çıkartmıştır. Çıkartmış olduğu her albüm ile çok satanlar listesine adını yazdırmayı başarmıştır, iki albümü Mü-yap tarafından altın ödüle, 2003'de çıkardığı Civciv albümü ise diamond ödüle layık görülmüştür.
2006 yılında Sevda Çiçeği dizisiyle oyunculuğa ilk adımı atan sanatçı, ikinci dizisi Yalan Dünya dizisinde de 2007 yılında oynamıştır. Aynı zamanda 2009 yılında Süperstar aile yarışmasında jüri üyesi olarak bulundu Özen, fakat hem dizi çekimleri hem albüm nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. 2011 yılında kendi kurduğu Han Medya ile hem prodüktörlüğünü üstlendiği hemde başrol aldığı Yıldız Masalı adlı bir dizi çekildi.
Sanatçı, albümünde yorumladığı hemen hemen tüm şarkılarını söz, müzik, aranje olarak kendisi yapmakta ve hatta başka sanatçılara da şarkı vermektedir.
Sesini; inişli çıkışlı kullanabilen nadir sanatçılarımızdandır.
15 yıl Yabancı Dil Eğitimi almıştır. İngilizce'yi çok iyi bilmektedir. Telaffuzu ve aksanı yüksek derecededir.
Konserlerde her tarz şarkı söyler, ekstradan piyano veya gitar çalarak yabancı dilde (İngilizce, İspanyolca) şarkılar da söyler.
7 Temmuz 2010 tarihinde Selen Sevigen (Özen) ile evlenmiştir. Özen çiftinin Ada Deren adında bir kız çocuğu vardır.
 
Diskografi
 
2000: Özelsin
2001: Duman Gözlüm
2002: Duman Gözlüm remix albüm
2003: Civciv
2004: Her Şeyde Biraz Sen Varsın (Sevgililer Günü'ne özel edisyon)
2004: Aslında
2005: Kalbim Seninle - One More Time
2007: Resimler & Hayaller
2008: Bize Aşk Lazım
2010: Daha Erken
2010: Başka
2013: Milyoner


Gökhan Özen biyografisi

Gökhan Özen kimdir?

Gökhan Özen 29.11.1979 tarihinde doğmuş olup Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Gökhan Özen kaç yaşındadır?

Gökhan Özen 29.11.1979 tarihinde doğmuş olup 35 yaşındadır.

Gökhan Özen ne iş yapar?

Gökhan Özen Şarkıcı olarak görev yapmaktadır.

Gökhan Özen nerelidir?

Gökhan Özen Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.