Adıyaman GÖKKUŞAĞI DERNEĞİNDEN ‘MEVLANA’NIN İZİNDE’ SÖYLEŞİSİ

GÖKKUŞAĞI DERNEĞİNDEN ‘MEVLANA’NIN İZİNDE’ SÖYLEŞİSİ

22.02.2014 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

GÖKKUŞAĞI DERNEĞİNDEN ‘MEVLANA’NIN İZİNDE’ SÖYLEŞİSİ

Gökkuşağı Derneği Adıyaman Şubesi tarafından ‘Mevlana’nın İzinde’ adlı söyleşisi gerçekleştirdi.
Gökkuşağı Derneği Adıyaman Şubesi’nin, ‘Usta Çınarların İzinde Projesi’ kapsamında düzenlemiş olduğu ‘Mevlana’nın İzinde’ adlı söyleşi, Avukat Yusuf Yetiş tarafından gerçekleştirildi. Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan söyleşi, Proje Koordinatörü Mirza Gökdemir’in açılış konuşmasıyla başladı. Mirza Gökdemir; katılımcılara proje hakkında bilgiler vererek, yapılacak olan söyleşinin, proje kapsamında düzenlenen dördüncü söyleyiş olduğunu, 1 Mart Cumartesi saat 13.30’da yapılacak olan Mahmut Çınar’la ‘Peygamberimizin İzinde’ söyleşiyle sona ereceğini belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından söyleşi Avukat Yusuf Yetiş’in konuşmaları ile devam etti. Yetiş; Mevlana’nın manevi dünyamızda önemli bir yer teşkil ettiğini dile getirerek, Mevlana’nın insana bakışını, insanın nasıl bir hayata sahip olması gerektiğini ve ahret yurdunun asıl yurt olduğunu söyledi.
Yetiş; Mevlana’nın dilinde iki aşkın var olduğunu söyleyerek, birisinin dünya, diğerinin ise ilahi aşk olduğunu ve insanın asıl hedefinin ilahi aşka ulaşmak olması ve kalbini ilahi aşkla temizlemesi gerektiğini söyledi.