Düzce GÖKTEPE KÖYÜ ORMANI MESİRE ALANI OLUYOR

GÖKTEPE KÖYÜ ORMANI MESİRE ALANI OLUYOR

28.08.2014 - 12:58 | Son Güncellenme:

.

GÖKTEPE KÖYÜ ORMANI MESİRE ALANI OLUYOR

Göktepe Köyü sınırları içerisinde bulunan ’Kocaoğlu C Tipi Orman içi dinlenme alanı’ ihalesi sonuçlandı. İhaleye katılan 6 firma arasından en yüksek fiyat teklifini veren Göktepe Köyü muhtarı Adalet Sarı ihale sonucunda gülen taraf oldu.
Mülkiyeti Çevre ve Orman Bakanlığı’nda olan 109 dönüm orman alanının 10 yıllığına kiraya verildiği ihale, 200 TL geçici teminat bedelini yatıran firma temsilcileriyle birlikte Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü binasında yapıldı. Kapalı zarf kapalı arttırma usülüyle yapılan ihalenin en düşük kiralama bedeli, yıllık 4 bin 800 TL olarak belirlenirken, iştirakçiler bu rakam üzerinden kapalı zarfla arttırma yaptılar. 6 farklı firmanın katıldığı ihalenin birinci bölümünde en yüksek kira bedelini veren ilk üç firma ikinci bölüme geçmeye hak kazanırken, 60 bin 110 TL, 45 bin 160 TL ve 13 bin TL teklifini yapan üç firma ikinci tura geçmeyi hak kazandı. İhalenin ikinci aşamasına kalan üç firmadan biri teklif zarfını boş olarak verirken, kalan iki firmadan biri olan İstanbul merkezli firma 61 bin TL teklifinde kaldı. İhalede, 62 bin TL ile en yüksek teklifi yapan Göktepe Köyü muhtarı Adalet Sarı ise ihaleyi kazanan taraf oldu.
Senelik 62 bin TL kiralama bedeli karşılığında ormanı kiralayan Muhtar Adalet Sarı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İhaleye kendi adıma değil, Göktepe Köyü adına katılarak kazandım. 15 gün içerisinde gerekli evraklar düzenlendikten sonra orman arazisini resmen kiralamış olacağız. Köyümüz sınırları içerisinde bulunan ormanlık arazinin yine köy halkımız tarafından kiralanarak turizme kazandırılması karşısında son derece mutluyum. Öncelikle köy halkımız arasından bir yönetim kurulu oluşturarak gerekli tesis yatırımlarını yapacak ve bu alanı Akçakoca’nın turizmine kazandıracağız. Gerekli görülmesi halinde profesyonel destek ve işbirliklerine de açık olacağız. Kira ödemelerini her yılın ilk ayında, tamamını yatırmak suretiyle ödeyeceğiz. Sadece bu yıl için, kalan 4 ayın kirasını 15 gün sonra ödeyeceğiz. Sadece Göktepe köyünün değil, Akçakoca’nın da turizm değerini artıracak bu girişimin içinde bulunmaktan ötürü mutluyuz. Akçakoca’ya hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.