Ankara Gölcük'te Toki Konutlarına Oturacak Hak Sahipleri Belirlendi

Gölcük'te Toki Konutlarına Oturacak Hak Sahipleri Belirlendi

25.09.2018 - 13:55 | Son Güncellenme:

.

Gölcükte Toki Konutlarına Oturacak Hak Sahipleri Belirlendi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Denizevler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sivritepe mevkisinde yapılan konutların hak sahipleri kurayla belirlendi.

Haberin Devamı

Kongre Sarayı'nda düzenlenen törende konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, hak sahiplerine "Sizler 17 Ağustos depremini yaşayan kişilersiniz. Bir daha o günlere dönmek istemiyoruz." dedi.

Gölcük'ün alt ve üstyapı olarak depremi atlattığını aktaran Ellibeş, bölgede 30 yılda bir yıkıcı deprem olduğunu, iyi önlem alınması gerektiğini söyledi.

Depremin üzerinden 19 yıl geçtiğini anlatan Ellibeş, "Sizlerin sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürmeniz için çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların neticesinde TOKİ ile kalıcı konut inşa ettik. Nihayetinde bu coğrafyada 30 yılda bir yıkıcı bir deprem oluyor. Yakın gelecekte bir depremin tekrar bu coğrafyada olacağını gösteriyor. Buna karşı çok iyi önlem almak zorundayız. Çökme riski olan yerde, Kavaklı'da sizleri oturtamazdık. Yeni evlerinizin inşası bitiyor, çalışmalar sürüyor. Bugün burada kuralar çekiliyor. Sonuç itibarıyla daha sağlıklı, daha güzel ve daha güvenli yaşayabileceğiniz bir yeri inşa ettik."

Haberin Devamı

Ellibeş, konutların hak sahiplerine haziran ayında teslim edilmesinin planlandığını da sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Ellibeş ve TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Banu Tantan, 440 konutun kura çekimini başlatmasıyla konutların hak sahipleri belirlendi.