Bilecik Gölpazarı'ndan Kısa Kısa

Gölpazarı'ndan Kısa Kısa

26.05.2017 - 18:46 | Son Güncellenme:

.

Gölpazarından Kısa Kısa

BİLECİK (AA) - Gölpazarı ilçesinde, 1999 depreminde hasar görerek ibadete kapatılan İstiklal Mahallesi Camisi açıldı.

Haberin Devamı

İstiklal Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Cebeci, açılış töreninde yaptığı konuşmada, caminin hasar görmesinin ardından 2011'de temelinin atıldığını anımsattı.

İstiklal Mahallesi Camisi'nde ilk teravih namazının bu akşam kılınacağını belirten Cebeci, "Cami yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Törene, Gölpazarı Kaymakamı Kadir Duman, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre ve vatandaşlar katıldı.

- Kur'an kursu öğrencilerinden yıl sonu gösterisi

Gölpazarı ilçesinde, 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencileri yıl sonu gösterisi yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan öğretici Nurşen Karadeniz, beyin ve sinir sisteminin en hızlı geliştiği dönemin ilk 5 yaş olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu yaşlarda kazanılan tecrübelerin, bireyin sağlıklı bir kişilik yapısının oluşmasında etkin rol oynadığını anlatan Karadeniz, "Kurum olarak amacımız, 4-6 yaşta hedeflenen ve istenen toplumun değer yargılarını, dini değerleri 4-6 yaşta materyaller kullanarak, farklı teknikle anlatmak, öğrenilen bilgilerini kalıcı ve uygulanabilir hale getirmek, sevdirmektir." dedi.

Etkinliğe, Gölpazarı Kaymakamı Kadir Duman, İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre ve vatandaşlar katıldı.