İstanbul GOMEZ: “BU LİGDE 1 NUMARA OLURUZ”

GOMEZ: “BU LİGDE 1 NUMARA OLURUZ”

08.10.2015 - 15:34 | Son Güncellenme:

.

GOMEZ: “BU LİGDE 1 NUMARA OLURUZ”

Beşiktaşlı golcü futbolcu Mario Gomez, “Küçük takımlara karşı dikkatli olmamız ve bu maçları kazanmamız gerek. Eğer bu maçları kazanırsak bu ligde 1 numara oluruz” dedi.
Siyah-beyazlı takımda bugün gerçekleşecek olan antrenman öncesi Alman futbolcu Mario Gomez, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Deneyimli golcü, genel olarak gayet iyi gittiklerini dile getirerek, "Biraz hastayım ama neyse ki hafta sonu resmi maçımız yok. Ciddi sorun olmadı. Sezona iyi başladık. 2 maçta puan kaybettik. Kolay puanları kaybettik aslında. Ama çok önemli puanlar da kazandık önemli rakiplere karşı. Genel olarak iyi bir başlangıç yaptık. Hala uzun bir yolumuz var. Yapmamız gereken çok önemli işler var daha. Son maçın son bölümünde şanslıydık. Oyunu o noktaya getirmemeliydik ama o noktaya gelmişti artık. Neyse ki o maçta da hasar almadan 3 puanı almayı bildik. Şu an takımımız gayet iyi durumda ve ben de kendimi gayet iyi hissediyorum” diye konuştu.
“2 YIL BOYUNCA ZORLUKLAR YAŞADIM”
Geçen sene forma giydiği Fiorentina’daki başarısız performansının hatırlatılması üzerine Gomez, “Fiorentina’da zor bir dönem geçirdim. O dönem kolay değildi. 2 yıl boyunca zorluklar yaşadım. Şunu biliyorum ki tekrar milli takımda da oynamak için ritmimi bulmalıyım. Şimdi kendimi daha hazır hissediyorum. Teknik direktörümüz Şenol Güneş bana başından beri, ‘sen fizik olarak daha yukarıya doğru çıktıkça, gollerini tekrar atmaya başlayacaksın ve işler de yoluna girecek’ dedi. Ben ona güvendim ve güvenmeye de devam ediyorum. Haklı çıktığını gördüm. Bunun tadını çıkarıyorum. Gelecek üzerine de çok düşünmüyorum. Günün sonunda Euro 2016’da Almanya formasını giyer miyim bilemiyorum. Şu an buna odaklanmıyorum ve sadece buraya odaklanıyorum. Kendimi gayet mutlu ve huzurlu hissediyorum” açıklamasını yaptı.
“YÜZDE YÜZ HAZIR HALE GELMİŞ DEĞİLİM”
Bir basın mensubunun, geride kalan 7 haftada 6 gol atması hakkında neler düşündüğünü sormasının ardından Alman futbolcu şöyle konuştu:
“Gol attıktan sonra konuşmak kolay. Ama psikolojik olarak bunu sorun haline getirmiyorum. Çünkü her zaman inancımı ve güvenimi sağlam tuttum. Fiziksel olarak üst seviyeye çıktıkça zaten goller gelecektir. Teknik direktörler arasında bir karşılaştırma yapmak istemiyorum. Ama bu sezon bu döneme gelene kadar geçen sezondan tamamı boyunca daha iyi antrenmanlar yaptığım gerçeği var. İtalya’da bu fiziksel seviyeyi yakalama imkanım olmamıştı. İşin sırrı burada yatıyor. Şenol Güneş, takıma geldiğim günden beri bunun üzerinde durdu. Sıkı ve yoğun antrenmanlar yapmam için odaklanmamı istedi. Yüzde yüz hazır hale gelmiş değilim. Takım da öyle henüz yüzde yüz hazır değil. Zaten 3 aydır birlikteyiz. Zaman ilerledikçe çok daha iyi işler yapacağız. İtalya’da çalıştığım teknik direktörler için ise fizik antrenmanı olarak çalışmalarda bu çok büyük bir yer tutmuyordu. Şu an fiziksel olarak buradaki çalışmalardan gayet memnunum.”
“GOL KRALI OLMAKTANSA ŞAMPİYONLUĞU TERCİH EDERİM”
Alman futbolcu, sezonu kaç golle tamamlayacağı ve gol krallığı ile ilgili, "Ben küçüklüğümden beri gol atmanın hayalini kurdum. Her zaman mümkün olduğunca gol atmaya çalıştım. Ben şu an 30 yaşındayım ve öncelikli hedefim ligin gol kralı olmak değil, takımımla şampiyon olmak. Beşiktaş uzun zamandır şampiyonluk beklentisi içerisinde. Bu bizim için gerçekten çok önemli bir hedef. Oynadığımız son birkaç maç şunu gösterdi ki biz bunu gerçekleştirebiliriz. Takım, kulüp gerçekten buna hazır. Şampiyon olmamız için tabii gollere de ihtiyacımız var. Mümkün olduğunca gollerimi atmaya çalışacağım ama ikinci olup gol kralı olmaktansa takımımın şampiyon olmamızı tercih ederim” ifadelerini kullandı.
“BU LİGDE 1 NUMARA OLURUZ”
“7 maç oynadık ve şu anda ligin başındayız” diyen Beşiktaşlı futbolcu Mario Gomez, “Çok uzun bir yol var. Arkamızda Galatasaray ve Fenerbahçe gibi güçlü rakipler var. Galatasaray’a bakalım mesela, şimdiye kadar iyi oynamamalarına ve sezona çok iyi başlangıç yapamamalarına rağmen sadece 2 puan arkamızda ve Fenerbahçe de aynı şekilde. Bu da onların yüksek potansiyellerinin ve kapasitelerinin olduğunu gösteriyor. Bizim yapmamız gereken kendi işimize odaklanmak ve maçlarımızı kazanmak. Türkiye ligi gibi bir ligde küçük takımlara karşı dikkatli olmanız ve bu maçları kazanmanız gerek. Bu maçları kazanmadığınızda şampiyonluk şansınız gidiyor. Her maça yüksek konsantrasyonla çıkmamız lazım. Mutlaka kazanacağımız ve hatta favori olduğumuz maçları düşündüğümüzde, örnek olarak Gençlerbirliği ve Eskişehirspor maçlarına baktığımızda, gösterdiğimiz yüksek konsantrasyon bir anda kaybolduğunda maç içerisinde bu o kadar da kolay olmuyor. Yüksek konsantrasyonumuzu korumamız gerekiyor ve bunu devam ettirirsek bu ligde 1 numara oluruz” dedi.
“BURADA KALMAK İSTERİM”
Fiorentina’dan ‘Gomez sezon sonunda takıma dönecek’ şeklinde gelen açıklama hakkında da fikrini belirten Mario Gomez, “Bu benim için iyi bir durum. Şu anda tamamen buradaki işime odaklandım. Burada oynadığım için mutluyum ve huzurluyum. Burada kalmak isterim. 3 ay önce iki kulüp anlaşmaya vardı. Sezon sonunda da tüm taraflar en iyi sonuca ulaşacak şekilde anlaşacaktır. Şu an buraya odaklandım. Yazın ne olur, Euro 2016 ile ilgili ne olur bilmiyorum” ifadelerini kullandı.
“HEDEF LİG ŞAMPİYONLUĞU”
Buradaki öncelikli hedefinin lig şampiyonluğu olduğunu ifade eden deneyimli golcü, “Beşiktaş camiasının uzun zamandır devam eden bir şampiyonluk beklentisi var ve biz de bunun farkındayız. Avrupa Ligi’ni kazanmayı ben de isterim ve kariyerimde kazanamadığım bu kupayı da kazanırsam kulüp seviyesindeki bütün kupaları kazanmış olacağım. Türk takımları Avrupa’da çok daha büyük işler yapabilirler. Almanya’da Türk futbolu ile ilgili bilgilerin kısıtlı olduğunu anladım. Hem kendi kulübümün seviyesi hem de diğer kulüp seviyesi oldukça büyük. Bu da beni şaşırttı. Çok iyi oyunculardan ziyade çok iyi takıma ihtiyaç var. Bayern’de o dönemde yakaladığımız çok iyi bir takım ruhu vardı. Herkes birbiri için fedakarlık yapıyordu ve büyük takımların sırrı da burada yatıyor. Burada mutsuz bir günüm olmadı. Şenol Güneş benimle doğrudan konuşarak bana duyduğu güveni ve neler olabileceğini söyledi. Doğrudan iletişimi kurarken benim yeteneğimin neler olduğunu söyledi. Jupp Heynckes ile de aynı şeyleri konuşmuştuk o dönemde de. Burada Şenol Güneş ile kurduğum iletişim ile ona duyduğum güvenle daha iyi işler çıkaracağız” dedi.