Teknoloji Google 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadı!

Google 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadı!

24.11.2014 - 13:15 | Son Güncellenme:

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Google, öğretmenleri de unutmadı. Özel günler ve tarihlerde ana sayfasında hazırladığı özel Doodle ile bu sefer de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğretmenlerin ne kadar önemli ve değerli oldukları bugün bir kez daha anlaşıldı.

Google 24 Kasım Öğretmenler Gününü unutmadı

24 Kasım Öğretmenler Günü bugün tüm yurtta çoşku ile kutlanıyor. Google da bu çoşkuya ortak oldu ve 24 Kasım Öğretmenler Günü için çok özel bir Doodle hazırladı.

Hem öğretmenleri hem de öğrencileri tatlı bir heyecan sardı. Öğrenciler anne ve babalarından sonra kendileri için en önemli insanın bu özel gününü en güzel şekilde kutlamak için hazırlık yaparken, öğretmenler ise yetiştirdikleri öğrenciler tarafından hatırlanmanın mutluluğunu yaşayacak.

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.
Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

Haberin Devamı

Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.


Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Sevgili öğretmenlerim,

Bildiğiniz gibi, Atatürk´ün 24 Kasım 1928 yılında ´başöğretmen´ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz.

Ben de bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum. Öğretmenlik bir ömür boyu sürer ama görünüşte emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Haberin Devamı

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Sevgili öğretmenlerim,

Sizlerin de yakinen müşahede ettiğiniz gibi, şu son yıllarda, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz. Bu yüzden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize durmadan, yorulmadan çok daha iyi imkanlar sağlamanın gayreti içerisinde olacağız.

Bu vesileyle tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, gözlerinizden öpüyorum.

Nabi AVCI

Millî Eğitim Bakanı

Öğretmenlere yüzde 50 indirim müjdesi!

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kampanyaya göre anahat ve YTH biletleri 24-30 Kasım arası öğretmenlere yüzde 50 indirimli olacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24-30 Kasım tarihleri arasında anahat ve YHT'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Elvan, yazılı açıklamasında, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kampanya düzenlendiğini belirtti.

Söz konusu kampanya ile 24-30 Kasım tarihleri arasında anahat ve YHT'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını ifade eden Elvan, kampanyadan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya bakanlık tarafından onaylanmış her derece ve türdeki resmi ve özel okullarda çalışan öğretmenler, yüksek öğrenim kuruluşlarında görev yapan öğretim üyeleri ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup yabancı ülkelerde çalışan tüm öğretmenlerin faydalanabileceğini kaydetti.

Bakan Elvan, öğretmenler ve öğretim üyelerinin gişeler, TCDD'nin web sayfası, çağrı merkezi ve acentalar gibi tüm satış kanallarını kullanarak uygulamadan faydalanabileceğini belirterek, "Her ne şart altında olursa olsun fedakarca görev yapan ve ülkenin geleceğinin inşasında kutlu bir görev ifa eden bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu.