Teknoloji Google’dan Kasırga Uyarısı!

Google’dan Kasırga Uyarısı!

28.08.2015 - 18:01 | Son Güncellenme:

Google'ın yeni özelliği kullanıcının yer bilgisine göre fırtına ve kasırga bilgilerini gösterecek, Google'dan kasırga uyarısı ve hava durumu araması yaptığınızda bilgiler anlık gelecek ve bu gerçekten başarılı bir güncelleme. Google bu...

Google’dan Kasırga Uyarısı

Google'ın yeni özelliği kullanıcının yer bilgisine göre fırtına ve kasırga bilgilerini gösterecek, Google'dan kasırga uyarısı ve hava durumu araması yaptığınızda bilgiler anlık gelecek ve bu gerçekten başarılı bir güncelleme. Google bu hafta büyük fırtınalar için kullanıcıları bilinçlendirecek bir sürü yeni özellik duyurdu. Şirket dün yayınladığı blog gönderisinde Amerika fırtına sezonuna girdiği için son on yılda Katrina kasırgası gibi büyük ve yıkıcı kasırgalarda zararın daha da düşürülmesine yardımcı olmak adına bu bilgileri vereceğini açıkladı. Yeni özelliklerle beraber kullanıcılar fırtınalar ve kasırgalarla ilgili arama yapabilecekler ve haritada kendi bölgelerindeki fırtına, kasırga ve detaylı hava durumu bilgilerini ulusal iklim bilgi merkezinden alınan verilerle görebilecekler. Bölgelerdeki durumlara göre kullanıcılara da tavsiyeler verilecek.

Haberin Devamı

Eğer fırtına kendi bölgelerinden uzaktaysa nasıl acil durum çantası hazırlanır gibi ipuçları gösterilecek. Eğer fırtına yakında ise kendilerini nasıl koruyabileceklerinin ipuçları ve olası elektrik kesintilerine karşı telefonunuzu şarj edin gibi hatırlatıcı bilgiler sunulacak. Google’ın yeni özellikleri hava durumu bilgilerini ve halk uyarılarını güçlendirecek ve geliştiricek. Son bir kaç yıldır şirketin bazı doğal afetler için insan arama aracı yıllardır kullanımda ve oldukça kullanışlı olmasının yanında bir çok durumda yararlı olduğunu gösterdi. Yeni özelliklerle gelen kriz haritası da büyük fırtınaları izlemek ve uyarılarda bulunmak için oldukça kullanışlı olacak gibi.