Teknoloji Google “Project Ara” İçin Kısa Bir Ara Verdi

Google “Project Ara” İçin Kısa Bir Ara Verdi

22.08.2015 - 10:21 | Son Güncellenme:

Modüler telefon konseptini hayatımıza Project Ara ile sokan Google merakla beklenen akıllı telefon için erteleme yaptı. Tanıtılmasıyla büyük beğeni toplayan ve akıllı telefon severlerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenebilen Google’ın modüler akıllı...

Google “Project Ara” İçin Kısa Bir Ara Verdi

Modüler telefon konseptini hayatımıza Project Ara ile sokan Google merakla beklenen akıllı telefon için erteleme yaptı. Tanıtılmasıyla büyük beğeni toplayan ve akıllı telefon severlerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenebilen Google’ın modüler akıllı telefonu Project Ara’nın bu sene içerisinde hayatımıza girmesi beklenirken 2016’ya ertelendiği bilgisi verildi. Google 'ın modüler telefonu Project Ara 'yı kısaca anlatmak gerekirse eskiden masaüstü bilgisayarları nasıl performans bazlı topluyorsak Google 'ın bu modüler telefonu da aynı şekilde toplanabiliyor. Örneğin daha fazla işlemci gücü veya grafik işlemci istiyorsanız yeni bir akıllı telefon almak yerine Google Project Ara 'daki bu iki özelliği temsil eden parçayı yenisi ile değiştirerek yolunuza devam edebileceksiniz.

Haberin Devamı

Akıllı telefon dünyasında yeni bir konsept olan Google Project Ara için gözler 2015 'e çevrilmişken Project Ara ekibi, piyasaya çıkışın 2016 ilk çeyreğine ertelendiğini duyurdu. Ekibin gerçekleştirdiği erteleme kararın ardında ise modüllerin birbirine “yapışmaması” sebebinin olduğu öğrenildi. Yukarıda bahsettiğim gibi bir puzzle gibi birbirine geçen ve toplamda bir performans akıllı telefonu olan Project Ara 'da “Electropermament” ismi verilen manyetik bir birleştirme yöntemi kullanılıyordu. Bu yöntem birkaç denemede ayrılma ve birleşme sorunu yaşayınca projenin de çıkış tarihi ertelenmiş oldu. Bakalım Google sözkonusu sorunu ne zaman çözecek ve akıllı telefon dünyası Google 'ın Project Ara 'sını nasıl karşılayacak. Bekleyip göreceğiz... Peki siz böyle modüler bir akıllı telefona sahip olmak ister misiniz? Şimdi sizleri Project Ara 'nın nasıl oluştuğunu gösteren o video ile baş başa bırakıyorum iyi seyirler.