Teknoloji Google’a Sürücüsüz Arabalar İçin Güzel Haber

Google’a Sürücüsüz Arabalar İçin Güzel Haber

11.02.2016 - 10:22 | Son Güncellenme:

Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi, Google’a gönderdiği mektupta artık şirketin sürücüsüz araçlarının test sürüşlerinde insan bulunmasına gerek kalmadığını söyledi.

Google’a Sürücüsüz Arabalar İçin Güzel Haber

Bu Google için harika bir haber. Araçlar her ne kadar sürücüye ihtiyaç duymasa bile test sürüşlerinde araç içinde bir gözlemci bulunuyordu. Aralık ayında California Motorlu Araçlar Dairesi, şirketi geri çevirerek test sürüşlerinde bir yolcunun bulunduğu uygulamaya devam etmesi gerektiğini söylemişti. Bu yüzden de Arama motoru devi potansiyel tehlikelerden dolayı araç içerisinde bir kullanıcı bulunduruyordu. Bir acil durum anında kullanıcı kontrolü kendi eline alarak arabaya müdahale ediyordu.

Haberin Devamı

Ancak Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi‘nin mektubundan sonra bu uygulama değişecek gibi gözüküyor. Teknoloji devinin araçları tamamen otonom şekilde çalışıyor. Hatta öyle ki şirketin sürücüsüz araçlarında direksiyon, gaz pedalı ve fren pedalı bulunmuyor. Ancak şöyle bir durum var, şirket bu testleri California‘da yapamaz. Çünkü California Motorlu Araçlar Dairesi’nden bir izin çıkmadı ve onların uygun gördükleri sürücülü testler devam ediyor. Google eğer operatörsüz test sürüşleri yapmak istiyorsa bunu kuralların daha geniş olabildiği başka eyaletlerde yapmalı.

100 yıldan uzun süredir geleneksel bir şekilde motorlu araçların kontrolünü bir insan yönetiyor. 100 yıllık geleneği değiştirmek üzere kusursuz bir araç tasarlamanın peşinde olan Google’a gelen mektupta şirketin tarif ettiği motorlu aracın bir insanın yerini alabileceği bu yüzden de bu aracın operatörsüz olmasında bir sakınca olmadığı yazıyor.