Otomobil Google, araçlarını bu kez farklı bir amaçla yollara çıkardı

Google, araçlarını bu kez farklı bir amaçla yollara çıkardı

24.03.2017 - 15:08 | Son Güncellenme:

Google, sokak görünümü olarak bilinen Street View için yollarda dolaştırdığı araçlarını, artık başka bir amaç için de donatıyor.

Google, araçlarını bu kez farklı bir amaçla yollara çıkardı

Google Street View'in (sokak görünümü) bilindik haritalama araçları artık sokaklarda sadece fotoğraf çekmek için dolaşmıyor. Aynı zamanda metan gazı kaçaklarını da tespit ediyor. Uygulamaya şimdilik sadece Amerika'da yer veriliyor.

Haberin Devamı

Colorado'da bulunan bazı bilim adamları, bir sivil toplum kuruluşu ve Google'ın Street View uygulamasının ortak çabalarıyla, sokakları dolaşan otomobiller özel metan algılayıcı cihazlar ile donatıldı.

Kızıl ötesi lazer teknolojisini kullanan sistem, anlık olarak havada ne kadar metan bulunduğunu algılayabiliyor. Cihazlar o kadar hassas ki, yaklaşık 20 metre uzaktaki metan sızıntısını tespit edebiliyorlar.

Çalışmalar üzerine, Washington Post gazetesine açıklamalarda bulunan Colorado Eyalet Üniversitesi biyoloğu Joseph von Fischer, birçok şehrin sızıntılar yüzünden ne kadar metan gazı salgılandığının farkında bile olmadığını söyledi.

Fischer şöyle devam etti: ''Bu konuda sadece bir avuç çalışma var ve esas sorun, dağıtım siteminde bulunan sızıntıları ölçmenin ciddi derecede emek gerektirmesi. Bizim yaptığımız, bilimsel bir ses cihazı. Bu cihaz sayesinde en büyük sızıntıları, hızlı ve düşük bütçeyle bulup değiştirebileceğiz.''

Haberin Devamı

Kaynak: Oto Haber