Teknoloji Google da Şarkı Sözlerini Gösterecek

Google da Şarkı Sözlerini Gösterecek

29.06.2016 - 15:18 | Son Güncellenme:

Bir şarkının sözlerini merak edip Google’da arıyorsanız işinizin kolaylaştığını söyleyebiliriz. Google aradığınız şarkının sözlerini direkt gösterecek.

Google da Şarkı Sözlerini Gösterecek

Pazar günü tanıtılan yenilik şimdilik Türkçe şarkılar için geçerli değil. Ancak Iron Maiden’ın Run to the Hills şarkısını arayacak olursanız bulabilirsiniz. Yeni özellik Toronto merkezli LyricFind ile çok yıllı bir lisans anlaşması düzenlenerek eklendi. Doğal olarak bu yenilik müzisyenler ve menajerleri için yeni bir gelir kaynağı olmuş oldu.

Haberin Devamı
Çok Yakında Tüm Dünyada

Şarkıların sözlerini yer aldığı arama sonuçları bugün Amerika’da kullanıma sunuldu diğer taraftan LyricFind ile yapılan anlaşma uluslararası lisansa sahip yani yakın zamanda tüm dünyada bu özellik kullanımda olabilir. Anlaşma şartları gizli tutuldu ve hiçbir açıklama yapılmadı. LyricFind CEO’su ve kurucularından olan Drryl Balllantyne bunu milyonlarca müzik yayıncısı ve eser sahibi yeni ve iyi bir gelir kaynağı olduğunu düşünüyor. Bu gelir tamamen kullanıma bağlı. Bedeller şarkı sözlerinin kaç defa görüntülendiği ile doğru orantılı olarak değişiyor. Yani ne kadar çok şarkı sözünüz görüntülenirse o kadar çok kazanıyorsunuz.

İşin kullanıcı tarafına bakıldığında ise artık üçüncü parti siteler ile uğraşmamak oldukça sevindirici. Yeni Taylor Swift şarkısının sözlerini aramak istediğinizde isteler arasında gezmenize gerek kalmayacak. Google bu yeniliği ile beraber söz aramayı de yasal bir tabana oturttu. Uzun zamandır bir çok site herhangi bir lisanslama ücreti ödemeden şarkı sözleri yayınlayarak reklamdan para kazanıyordu.