Teknoloji Google’dan Semptom Uygulaması

Google’dan Semptom Uygulaması

21.06.2016 - 15:27 | Son Güncellenme:

Eğer vücudunuzun bir kısmı kaşınıyor ya da yanıyorsa Google üzerinden ücretsiz bir sağlık tavsiyesi alabilirsiniz.

Google’dan Semptom Uygulaması

Google karşısınıza o kadar çok sonuç karşınıza çıkıyor ki alerji de olmuş olabilirsiniz kangrende ya da tam tersi. İki türlüsü de hiç hoş bir durum değil tabi.

Haberin Devamı
Yeni Özellik Yakında

Önümüzdeki birkaç gün süre içerisinde arama devi semptom arama adı verilen bir özellik yayınlayacak. Bu yenilik sayesinde iOS ya da Android işletim sistemlerinde bulunan Google uygulaması hastalık semptomları konusunda daha tutarlı sonuçlar gösterecek. Yeni özellik dizi ağrıyan çocuk gibi kompleks aramalara da cevap verebilecek. Baş ağrısı gibi genel bir aramada gelen sonuçlar arasında probleminizin genel bir açıklaması, kendi kendinize tedavi yöntemi ve doktora gidip gitmemeniz hakkında öneriler yer alıyor. Bir çok arama sonucu Google‘ın geçtiğimiz şubat ayında tanıttığı durum kartları ile gelecek. Bunlardan bazıları hastalıkla ilgili görsel açıklamalar da içerecek. Diğer arama sonuçları da kart olarak gözüküyor. Liste üzerinde alt sıralara giderek daha fazla bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Google tarafından yapılan açıklamaya göre motor üzerinde yapılan aramaların %1‘i hastalık belirtisi bu yüzden daha iyi arama sonuçları için daha iyi bir iş çıkarmak. Şirket hastalık belirtilerini bir liste haline getirerek internet arama sonuçlarına sağlık durumlarını ekliyor. Bunun için Knowledge Graph kullanan doktorlardan alınan medikal bilgiler ile yapıyor. Şirket ayrıca Harvard Medical School ve Mayo Clinic’ten uzmanlarla da bu servis için çalışmış.