Teknoloji Google, giriş seviyesi cihazlar için Android Go'yu tanıttı

Google, giriş seviyesi cihazlar için Android Go'yu tanıttı

18.05.2017 - 11:26 | Son Güncellenme:

Google I/O 2017 etkinliğinde yetkililer, giriş seviyesindeki kullanıcılara daha iyi ve kaliteli bir Android deneyimi yaşatacak Android Go'yu tanıttı.

Google, giriş seviyesi cihazlar için Android Goyu tanıttı

Google I/O 2017 etkinliğinde giriş seviyesi Android modelleri için Android Go resmi olarak duyuruldu. Giriş seviyesindeki mobil cihazlara daha akıcı bir Android tecrübesi sunacak Android Go, Android O işletim sisteminin hafifletilmiş sürümü olarak da görülebilir.

Haberin Devamı

Google, giriş seviyesi cihazlar için Android Goyu tanıttı

1 GB’tan daha düşük hafızaya sahip cihazlar için geliştirilen Android Go, donanımın türüne göre kaynakları ve veri tüketimini sınırlayabiliyor. Kendine has bir Google Play mağazasına sahip olan Android Go için geliştirilen uygulamaların boyutu da 10 MB’tan düşük olacak.

Google, giriş seviyesi cihazlar için Android Goyu tanıttı

Bazı uygulamalar Android Go'ya özel olacak. YouTube Go adında yeni bir uygulama standart YouTube uygulamasına nazaran daha az veri kullanımında yardımcı olacak. Kullanıcılar YouTube'ta video izlemeden önce video önizleme yapabilecek veya beğendiği videoyu indirip çevrimdışı izleyebilecek. Ayrıca Android Go kullanıcıları bu videoları birbiri arasında paylaşabilecek.

Veri tasarrufu ile ön plana çıkacak Android Go yüklü cihazlar, 2018 yılında satışa çıkacak.