Teknoloji Google Glass’ı denediler!

Google Glass’ı denediler!

15.08.2013 - 16:04 | Son Güncellenme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Next Academy öğrencileri Google Glass’ı deneyimledi

Google Glass’ı denediler

Türkiye’de ilk kez bir üniversitede denenen Google Glass, gözlüğe benzer kullanımı ve akıllı telefonların tüm özelliklerine sahip olmasıyla ilgi çekti. Etkinlikte tüm öğrenciler dokunmatik ve sesli komutla çalışan Google Glass’ı deneyimleme şansına sahip oldu.

Haberin Devamı

Google’ın geliştirdiği yeni nesil giyilebilir iletişim aracı Google Glass, Türkiye’de ilkkez İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde denendi. Üniversitenin İnteraktif Pazarlama Next Academy Yüksek Lisans Programı öğrencileri, gözlüğe benzeyen ve akıllı telefonların tüm özelliklerine sahip olan Google Glass’ı heyecanla test etti.

Google tarafından açılan bir yarışma sonucunda Türkiye’de Google Glass’a sahip tek kişi olan internet girişimcisi Ekim Nazım Kaya, etkinlikte Google Glass ile ilgili deneyimlerini aktardı ve öğrencilerin sorularını cevapladı. Google Glass ile bugüne kadar yapılan deneme videolarının da merakla izlendiği etkinlikte, tüm öğrenciler Google Glass’ı deneyimleme şansına sahip oldu.

Haberin Devamı

Avantajlarının masaya yatırıldığı etkinlik sırasında Glass teknolojisine gelecekte nasıl güncellemeler yapılabileceği ve insan hayatını nasıl etkileyeceği de konuşuldu.

Google Glass nedir?

Google tarafından geliştirilen ve halen üzerinde çalışılmaya devam edilen giyilebilir teknoloji ürünü Google Glass, sesli komut ya da dokunmatik olarak çalışıyor. Gelecek hedefi ise dokunmaya gerek olmadan akıllı telefonların yapabildiği her şeyi yapabilmek.

Gözlüğe benzeyen Glass, çerçevesi üzerinde bulunan küçük projektör ile görüntüleri yineçerçevenin sağ üst köşesindeki ekrana yansıtıyor. Kullanıcı, gözünü hafifçe yukarıya doğru kaldırdığında ekranı rahatlıkla görebiliyor. Bir akıllı telefonun uygulama yüklenmemiş hali ile yapabildiği her şeye sahip olan Glass, fotoğraf ve video çekebiliyor, Google'da arama yapıyor, herhangi bir lokasyonu harita üzerinde buluyor ve navigasyon uygulamasına da sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Glass; Youtube'a video yükleyebiliyor, Hangout ile Youtube üzerinden canlı yayın yapabiliyor. Video ve fotoğrafların sosyal medyada paylaşımına olanak tanıyor, maillerin okunmasını, cevaplanmasını sağlıyor.