Teknoloji Google Glass Ne İşe Yarayacak?

Google Glass Ne İşe Yarayacak?

03.01.2013 - 09:27 | Son Güncellenme:

Duyurulduğu andan itibaren teknoloji dünyası dört gözle onu bekliyor. Google ise henüz Google Glass'ın neye hizmet edeceğini çözmüş değil. İşte proje liderinin açıklaması.

Google Glass Ne İşe Yarayacak

Uzak gelecekteki bir bilimkurgu filminden çıkıp gelmiş gibi görünen Google Glass, hiç şüphesiz geçtiğimiz yılın en çok merak edilen teknolojilerinden biri oldu. Öyle ki ilk duyurulduğunda, aralarında benim de bulunduğum bir grup, Google Glass'ın bir şaka olduğunu sandı.

Haberin Devamı

Ne var ki, gözlük benzeri bir tasarımla görüntüyü doğrudan kullanıcının gözüne ileten bu ilginç cihazla ilgili yeni görseller ve duyurular arka arkaya gelerek bir şeyi kesinleştirdi: Google Glass gerçekten geliştiriliyor.

Halen kesin olmayan ise, bu estetik görünümlü aygıtın tam olarak ne işe yarayacağı. Google Glass Proje Lideri Babak Paviz, geliştirdikleri cihazın genel anlamda görsel ve işitsel bir iletişim aracı olarak kullanılacağını söylüyor. Buna karşın, gözlüklerin kullanıcıyla etkileşimini ve genel kullanılabilirliğini iyileştirmek için yoğun biçimde çalıştıklarını da ekliyor. Diğer bir deyişle, teoride harikulade bir teknoloji aygıtı olan Google Glass, bulunduğu aşamada yeterli ilerlemeyi kaydedemezse hüsrana uğrayabilir.

Haberin Devamı

Akıllı Telefona Rakip Olacak

Akıllı telefonlar günümüzde kullanıcı deneyimini oldukça iyileştirmiş durumda. Gerek görsel ve işitsel iletişim, gerekse temel bilgi işlem ihtiyaçlarına başarıyla yanıt veren telefonlar varken; Google Glass'ın kullanıcı tarafında başarıya ulaşabilmesi, sunacağı yeniliklerle kendini akıllı telefon ve tabletlerden ayırmasıyla mümkün olacaktır.

Her ne kadar gözlük arayüzü büyük bir yenilik olsa da, başlangıçta güçlü özelliklerle donatılmaması büyük bir hayal kırıklığına neden olur. Google, gözlüğüne yeterli işlevselliği katabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.