Teknoloji Google Haritalar ile bir daha asla kaybolmayacaksınız

Google Haritalar ile bir daha asla kaybolmayacaksınız

18.04.2018 - 13:17 | Son Güncellenme:

Google Haritalar ve diğer navigasyon yazılımlarının kullanımı son yıllarda daha da kolaylaşıyor. Fakat yine de, özellikle de yabancı bir bölgedeyseniz, takip edilmesi biraz zor olabilir. Google Haritalar da bir daha asla kaybolmayacağınız anlamına gelen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Google Haritalar ile bir daha asla kaybolmayacaksınız

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, anlaşılması kolay navigasyon yazılımı için yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Şirket size yol tarifleri vermek için yerel yerler kullanacak. Örneğin, Google Haritalar "Paper Street'ten sağa dön" yerine "Pizza Hut'ın oradan sağa dönün" diyecek. Bu, gerçek insanların birbirlerini nasıl yönlendirdiğini daha yakından taklit eden küçük ama anlamlı bir gelişme.

Bu özellik geliştirme aşamasında görünse de, yalnızca birkaç seçkin kullanıcıya erişim izni verildi. Kullananlar, Twitter'da bu özelliğin hayatlarını kolaylaştırdığını söyledi.

Şu anda sadece New York'un bu tür talimatlar için test yatağı olarak kullanıldığı anlaşılıyor. Ancak olumlu tepkiler göz önüne alındığında, gelecekte başka alanlara aktarılacağını varsaymak olası.