Teknoloji Google ile ilgili şok iddia…

Google ile ilgili şok iddia…

22.07.2015 - 11:20 | Son Güncellenme:

Son dönemde hepimizi "dinleniyor muyuz" korkusu sarmış durumda. İnternet ve akıllı telefonlar birleştiğinde bu olasılık büyük ölçüde artıyor ancak birinin sizi gerçekten dinlemesi takip etmesi o kadar da kolay değil....

Google ile ilgili şok iddia…

Son dönemde hepimizi "dinleniyor muyuz" korkusu sarmış durumda. İnternet ve akıllı telefonlar birleştiğinde bu olasılık büyük ölçüde artıyor ancak birinin sizi gerçekten dinlemesi takip etmesi o kadar da kolay değil. Birini uzaktan dinleme hem donanım hem de cesaret isteyen bir konu ancak Google 'ın tarayıcısı Chrome 'da bu sürecin birazdaha farklı çalıştığı ortaya çıktı. Çıkan haberlerle büyük paniğe yol açan Google, Bilgisayarınızda, tabletinizde veya akıllı telefonunuzda Chrome tarayıcının sesli arama özelliğini kullandığınızda veya bu özelliği açık bıraktığınızda sizi dinliyor.

Haberin Devamı

Konu hakkında yapılan araştırmadan bunun sadece Google Chrome 'un sesli arama sayfasında gerçekleştiğini, sayfa kapandığında veya başka bir sayfa açıldığında sözkonusu dinlemenin sonlandırıldığı ortaya çıktı. Silikon Vadisi programının bu bölümünde Dinçer KARACA ve Kozan DEMİRCAN, Google’ın sesli arama özelliği ile kullanıcıları dinlediği iddiasını değerlendiriyor.