Teknoloji Google'ın acil çağrı merkezi daha doğru konum verileri sağlayacak

Google'ın acil çağrı merkezi daha doğru konum verileri sağlayacak

20.09.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

Google, Android cihazlarını kullanarak 911’i arayan kullanıcıların konumlarının daha kolay bulunmasını sağlıyor. 15 ülkede denenen sistem, 140 binden fazla görüşme için kullanılabiliyor.

Googleın acil çağrı merkezi daha doğru konum verileri sağlayacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, Android telefonlarını kullanarak 911 operatörünü arayanlara daha doğru konum bilgileri sağlıyor. Şirket, bir Android kullanıcısı acil durum çağrısı gerçekleştirdiğinde, Acil Durum Servisi'nden 911 çağrı merkezine konum verilerini göndermek için T-Mobile ve acil teknoloji şirketleri RapidSOS ve West ile ortaklık kurdu.

T-Mobile müşterileri için, bu bilgiler taşıyıcı aracılığıyla gönderilecek ve çağrı merkezleri RapidSOS kullanıyorsa, Google'ın konum verileri acil durum teknoloji şirketi aracılığıyla gönderilecek.

Google uygulamayı, Android kullanıcılarının acil servisi aradığı zaman, konum verilerini doğrudan 911 çağrı merkezine göndererek bu sistemi test etti. Sistemin, taşıyıcıların sunduklarından daha doğru konum verileri gönderdiği ve daha çabuk yaptığı bildirildi. Google, Acil Durum Konum Hizmetinin 15 ülkede kullanılabildiğini ve her gün 140 binden fazla görüşme için acil durum çağrı merkezlerine konum verileri gönderdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Apple, Haziran ayında iOS kullanıcılarına benzer bir hizmet sunmuştu. Şirket, iOS 12 ile kullanıcıların 911'i aradığında acil çağrı merkezlerine konum verileri göndermeye başlayacağını söyledi.