Teknoloji Google'ın 'akıllı şapka' projesi gün yüzüne çıktı

Google'ın 'akıllı şapka' projesi gün yüzüne çıktı

06.03.2017 - 16:39 | Son Güncellenme:

Google'ın aldığı şapka patenti ile şirketin üzerinde çalıştığı 'akıllı şapka' modeli ilk defa göründü. Patent, firmanın bir sonraki yeniliği hakkında ipucu veriyor.

Googleın akıllı şapka projesi gün yüzüne çıktı

Google 'akıllı şapka' olarak da tanımlanabilecek bir teknolojinin patentini aldı. GoPro tarzındaki şapka ile kullanıcıların fotoğraf ve video çekmelerinin mümkün olacağı görülüyor. Zira sızan görsele bakılırsa şapkanın ön kısmında bir adet kamera ve kullanıcıların kayıt yapabilmeleri için bir de mikrofona sahip. Google'ın şapkasının canlı yayın yapılmasına ve çekimlerin sosyal ağlarda paylaşmalarına imkan tanıyacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Googleın akıllı şapka projesi gün yüzüne çıktı

Google, bu ürünün basit fotoğraf ve video paylaşımı dışında da kullanımlara sahip olacağına dikkat çekiyor. Şapkanın "interaktif destek seansı" oluşturabileceği belirtiliyor. Örneğin yaşanan bir teknik problem, şapka aracılığı ile aranan müşteri hizmetleri hattının direkt olarak problemi görmesini ve çözüm önermesini sağlayabilir. Ayrıca acil yardım durumlarında da bu şapka, "acil durum sunucu sistemine" görüntü ve GPS bilgisi göndererek yardımcı olabilir.

Googleın akıllı şapka projesi gün yüzüne çıktı

Google tarafından konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmadığından dolayı 'akıllı şapka'nın çıkış tarihi henüz bilinmiyor.