Teknoloji Google'ın HDR+ özelliği bazı LG telefonlarına da geldi

Google'ın HDR+ özelliği bazı LG telefonlarına da geldi

29.01.2018 - 16:52 | Son Güncellenme:

Google'ın kendi akıllı telefonlarına sunduğu HDR+ özelliği, bir geliştirici tarafından hazırlanan APK ile çift lensli kameraya sahip LG telefonlarına da geldi.

Googleın HDR+ özelliği bazı LG telefonlarına da geldi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google Kamera için HDR+ özelilği ilk olarak Ağustos ayında çıktı. Google'ın Nexus ve Pixel cihazlara eklediği HDR+ özelliği çoğu durumda görüntü kalitesini önemli derecede artırıyordu. O günden bu yana, bağlantı noktası RAW, Hareketli Fotoğraflar, Portre Modu desteği derken daha pek çok güncelleme aldı. Kısa sürede Qualcomm tabanlı cihazlar için hızla aranan modlardan biri haline geldi (ve şimdi de bazı Exynos tabanlı cihazlarda da çalışıyor).

Fakat uygulama çift kamera teknolojisi ile uyumlu olarak çalışamıyordu. Yani HDR+ özelliğini piyasadaki güçlü cihazlar kullanamıyordu.

Android cihazlarda çift kamera birkaç türde olabilir. Bazı cihazlarda RGB+ tek renkli çift arka kamera bulunurken bazıları geniş açı ve telefoto lensler kullanıyor. Diğerleri ikinci kamerayı yalnızca derinlik algılaması için kullanıyor. Dual kameraların dördüncü kategorisi normal+ geniş açılı mercekler. Bu kategorideki kameralar, şirketin G5, V20, G6 ve V30'daki geniş açılı ikincil kameralarında görüldüğü gibi birçok LG telefonunda kullanılıyor.

Haberin Devamı

Bir XDA Developers üyesi olan cstark27, LG G5, LG G6, LG V20 ve LG V30’un geniş açılı kameralarını destekleyen bir HDR+ beta uygulaması yayınladı. Uygulama, LG amiral gemilerine özel olarak hazırlandı. Bu nedenle Galaxy Note 8, Nokia 8, Xiaomi Mi A1 ya da Essential Phone gibi diğer çift kameralı amiral gemilerinde çalışmayabilir.