Teknoloji Google’ın Yeni Kamera Uygulaması

Google’ın Yeni Kamera Uygulaması

19.11.2015 - 09:59 | Son Güncellenme:

Bildiğiniz üzere geçen çıkan Nexus 5X ve 6P ile beraber Google’ın Kamera uygulaması güncellendi. Bugünden itibaren Nexuslara özel olan bu kamera uygulaması diğer cihazlarada geldi. Yeni kamera arayüzü fotoğraf ve...

Google’ın Yeni Kamera Uygulaması

Bildiğiniz üzere geçen çıkan Nexus 5X ve 6P ile beraber Google’ın Kamera uygulaması güncellendi. Bugünden itibaren Nexuslara özel olan bu kamera uygulaması diğer cihazlarada geldi. Yeni kamera arayüzü fotoğraf ve video seçenekleri arasında hızlı bir geçiş sunuyor. Bunları yaparken daha az kullanılan lens blur, panaroma ve fotosfer seçenekleri görünmez hale geliyor. Bu modlar ve Ayarlar menüsü ekrandaki hamburger şekilli simgeye dokununca açılıyor. Zamanlama kontrolü, HDR ve flaş ayarları daha önce çekim simgesinin yanındayken artık sağ üst köşede yer alıyor. Çekim simgesinin solunda ise ön ve arka kamera değişimine yarayan simge varken sağında fotoğrafların kaydedildiği galeri bulunuyor.

Haberin Devamı

Arayüz oldukça minimal hatta biraz iOS benzeri bile denebilir. Işıkla ilgili herhangi bir manuel ayar bulunmuyor. Özellikle LG ve Samsung tarafından yapılan kamera uygulamaları ile karşılaştırılacak olursa daha az kontrol seçeneği ile daha çok otomatik modda çalışıyor. Son Nexus ürünlerinde bulunan kamera uygulaması ile ilgili olan genel görüşler oldukça yavaş olduğu yönünde. Ancak bu güncelleme ile birliklte diğer telefonlara güzel bir performans getirebilir. Uygulama şu anda Marshmallow cihazlar için Play Store’da bulunmakta.